Een beeld van de Muus
Een beeld van de Muus (Foto: n.b.)

Muuzevangers uit de startblokken

De kop is eraf! De 11e van de 11e is traditioneel de start van het carnavalsseizoen, en ook de Muuzevangers ronden daarom de voorbereidingen af voor een week vol carnavalsactiviteiten.


Prinsbekendmaking

Op 17 november zal er in De Smeltkroes een officieel einde komen aan de ‘prinselijke status’ van Prins Alex, Prinses Moniek en hun Adjudant Millanie, evenals aan die van Jeugdprins Mees, Jeugdprinses Nanouk en Jeugdajudant Isa. Op ceremoniële wijze zullen zij hun scepters en prinsenveren moeten afstaan, om ruimte te maken voor de nieuwe Prinsen, Prinsessen en Adjudanten. Over wie dat zijn wordt al wekenlang gegist; de Muusjes (cryptisch omschreven hints) circuleren in de lokale horeca en via de social media en hebben voor velen tot een inzending naar de speciaal hiervoor ingerichte mailadres prinsraden@muuzevangers.nl geleid. En zolang de nieuwe Prins nog niet bekend gemaakt is, mag iedereen nog een gokje wagen! Hierna worden de Prinsenparen voor het carnavalsseizoen 2018-2019 op creatieve wijze bekend gemaakt bij de aanwezigen. De avond start om 20:00 u.

Neffe de Muus

Uitrusten is er voor de nieuwe Prinsenparen niet bij! De volgende dag openen zij ceremonieel het carnavalsseizoen, door ’s middag om 14:00 u het beeldje van De Muus (hoek Smits van Oyenlaan – Stationsstraat) te decoreren met een speciale onderscheiding. Bij deze gelegenheid wordt ook bekendgemaakt wat de Residentie van de Prinsenparen gaat zijn. Na afloop van de ceremonie worden alle aanwezigen, commissieleden van CV de Muuzevangers én zij die niet bij de Prinsbekendmaking aanwezig konden zijn, uitgenodigd om in de Residentie met de kersverse Prins te proosten op een mooi seizoen.

Muuzegewiéek Liedjesfestival

In diverse Maarheezer woonkamers is er de afgelopen weken druk gerepeteerd, om op vrijdag 23 november op het podium van Muziekhuis Maarheeze mee te kunnen doen met het Muuzegewiéek Liedjesfestival. In een nieuwe opzet wordt deze activiteit weer nieuw leven ingeblazen. Negen groepen, waarvan de samenstelling in een aantal gevallen beslist verrassend genoemd mag worden, brengen een liedje waarvan tekst en/of muziek zelf geschreven zijn. Welke liedje daarvan dé carnavalshit wordt, bepaalt een jury én het aanwezige publiek. LET OP: Omdat het aantal gasten dat Muziekhuis Maarheeze kan ontvangen beperkt is, wordt gewerkt met een gastenlijst; je kunt je hier op inschrijven via de Muuzejsop (www.muuzevangers.nl/webshop). Kosten hiervoor bedragen € 2,50 per inschrijving, waarvoor je een stembiljet én een gratis consumptie ontvangt. De avond zelf start om 20:00 u.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

De Boogurt rent voor Suze 2 16/5
sv Budel VR1 is kampioen en promoveert naar de 4e klasse! 17/5
De Toeters tellen af 1 17/5
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES