Een repetitie moment uit het kluchtig blijspel Vals Plat, foto: Karin Bergmans
Een repetitie moment uit het kluchtig blijspel Vals Plat, foto: Karin Bergmans (Foto: Karin Bergmans)

"De Budelse Comedie" op de Vlaamse toer met: "Vals Plat"

Dit jaar gaat de Budelse Comedie geheel op de Vlaamse toer. Met “Vals Plat” presenteert zij haar nieuwste toneelproductie, een kluchtig blijspel in vijf bedrijven. Dit stuk vol met onvervalste Vlaamse humor is geschreven door Julia Engelen.


De Budelse Comedie neemt u mee naar het huis van de familie Krollemans, waar het “koersen” en alles daarom heen een centrale plaats in neemt. Onder leiding van regisseur Piet Fransen zal een enthousiaste “Vlaamse” spelersgroep op de planken staan met dit kluchtig blijspel, waarvan er in totaal vijf voorstellingen worden opgevoerd.

Zaterdag 17, zondag 18, zaterdag 24 en zondag 25 november in gemeenschapshuis De Borgh te Budel, telkens om 20.00 uur. Op zondag 25 november is er tevens om 14.00 uur een matineevoorstelling.

Niet alleen door regisseur en spelers, maar zeker ook voor de medewerkers achter de schermen op gebied van decorbouw, techniek, rekwisieten en decoraankleding, kan een drukke periode van repetitie en voorbereiding worden afgesloten. Samen zijn zij er wederom in geslaagd het toneel om te toveren, nu in een knusse huiskamer van Jos Krollemans en zijn familie.

Vals Plat

We krijgen een kijkje in een dag uit het leven van fanatiek wielrenner Jos Krollemans, die inwoont bij zijn broer Maurice, diens vrouw Viviane en dochter Eva. Jos heeft het probleem dat hij een spraakgebrek heeft en niet erg succesvol is in de wielerkoersen die hij rijdt. Maurice heeft een handel in sport-ondersteunende artikelen, waardoor Viviane veel werk heeft als huisvrouw èn telefoniste. Alles in dienst van de koers van Jos. Zij is best jaloers op buurvrouw Bea, maar die heeft wel wat ideetjes voor haar. Dochter Eva ziet in Jos haar lievelingsnonkel en regelt een afspraak met logopediste Fientje. Het plaatselijk weekblad stuurt Willy voor een interview met Jos, de eeuwige laatste van elke koers. Demetrio, een Italiaan, wil ook wel wat verdienen en heeft een aanbod voor de handel van Maurice.

U kunt er van uit gaan dat er echt van alles staat te gebeuren ten huize Krollemans. Houd u van “koersen” en van toneel? Dan is het beslist een aanrader om er zeker bij te zijn!.

Toegangskaarten zijn zolang de voorraad strekt in de voorverkoop verkrijgbaar á € 800 bij Boekhandel BRUNA te Budel of vanaf één uur voor aanvang á €9,00 aan de zaal.

In principe zijn er geen gereserveerde plaatsen beschikbaar en het is daarom raadzaam om tijdig aanwezig te zijn. Alleen voor bezoekers in een rolstoel of mensen met een lichte handicap of met gehoorproblemen zal zeker een uitzondering worden gemaakt. Voor hen zal wel een zitplaats worden gereserveerd, maar dit is beslist alleen mogelijk als dit ruim van te voren is aangemeld (tel:0495-492253 en er op tijd zijn is dan wel vanzelfsprekend!.

Voor meer informatie kijk op www.debudelsecomedie.nl

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

De Boogurt rent voor Suze 2 16/5
sv Budel VR1 is kampioen en promoveert naar de 4e klasse! 17/5
De Toeters tellen af 1 17/5
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES