De “Gé-nerale“ repetitie van Oetbloaze
De “Gé-nerale“ repetitie van Oetbloaze (Foto: )

Gé Reinders bereidt zich voor op Oetbloaze met Poort van Brabant

Op zaterdag 10 november staat de Limburgse singer-songwriter Gé Reinders samen met Poort van Brabant op het podium van De Smeltkroes met zijn derde theatervoorstelling Oetbloaze.


Om een avond van topniveau te kunnen neerzetten, is een goede voorbereiding absolute noodzaak! Vandaar dat Gé afgelopen week al naar Maarheeze kwam, om zich samen met het groot orkest van Muziekvereniging Poort van Brabant voor te bereiden op het optreden.

Bloasmuziek
In de voorstelling Oetbloaze brengt Gé Reinders liedjes van zijn gelijknamige nieuwe album, dat dit voorjaar verscheen. Gé is vooral bekend van het melancholische nummer Bloasmuziek, dat in 1999 verscheen en in 2003 voor de eerste keer een plek veroverde in de Top 2000 van Radio 2 – om hier in de jaren daarna steevast terug te komen. In 2005 startte Gé Reinders voor het eerst met een tour waarbij hij zich in elk theater liet begeleiden door een plaatselijk blaasorkest. Een speciale bekroning voor zijn werk is de Edison, die hij in 2008 ontving.

Orkest met ballen
Tijdens de repetitie ontstaat al snel een 'klik' tussen orkest en zanger. Er wordt bijzonder serieus geoefend, maar er is ook volop ruimte voor een gulle lach, of een toelichting op de teksten door de zanger zelf. Gé laat volop betrokkenheid zien bij de manier waarop het orkest zijn nummers begeleidt: hij corrigeert, geeft aanwijzingen en stuurt bij. Om vervolgens trots te constateren: "Jullie zijn een orkest met ballen!" Dat er ook ruimte is voor eigen invulling, blijkt uit zijn enthousiasme voor het idee van een eenmalige verandering van het refrein van het Limburgse "Aad waere mit dich" naar het Mareser "Oud worre met och"… Als na afloop van de repetitie dirigent Patrick van Zutven aan Gé vraagt of hij tevreden is, luidt diens antwoord dan ook onomwonden: "Zéér tevreden!"

Bijwonen?
Voor Oetbloaze, georganiseerd in samenwerking met AK de Smeltkroes, zijn nog kaartjes á €19 verkrijgbaar. Ga hiervoor naar www.de-smeltkroes.nl/cultuur/reserveringen. De voorstelling start om 20:30 uur.

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief