Yanick Douven en Lars Mennen
Yanick Douven en Lars Mennen (Foto: )

Lezing Yanick Douven en Lars Mennen over 'robotisering en zelfrijdende auto's'

Op uitnodiging van de jubileumcommissie '50 jaar Philips van Horne' geven Yanick Douven (28; Nederweert) en Lars Mennen (24; Stramproy) op vrijdag 16 november in Theater de Huiskamer een lezing over 'robotisering in de samenleving en de ontwikkeling van zelfrijdende auto's'.

Het is inmiddels de vierde lezing in een serie van zes presentaties van oud - Philips van Horne leerlingen. Eerder werden er al onder grote belangstelling lezingen gegeven door Peter Terium, Yasin Temel en Adriana Esmeijer.
Aanvang 20.00 uur. Kaartjes à 5 euro zijn te reserveren via www.theaterdehuiskamer.nl of, indien plaats, te koop aan de dagkassa.
Na afloop is er in het Theatercafé, om 21.30 uur, een gezellige nazit met livemuziek van oud-leerling Wendy van Dooren, bijgestaan door Yanick Douven (piano) en Joerik van Dooren (akoestisch gitaar). Degenen die rustig willen napraten kunnen terecht in de serrekamer naast het Theatercafé.


Actueel
De jonge wetenschappers Douven en Mennen zullen niet alleen ingaan op hun Philips van Horne periode maar ook 'op hun loopbaan, over gemaakte keuzes, over beslissende momenten in hun leven, over inspirerende mensen in hun omgeving en uiteraard over hun huidige beroep…'.
Yanick Douven is als promovendus verbonden aan de faculteit Werktuigbouwkunde van de TU in Eindhoven, afdeling Control Systems Technology. De focus van zijn verhaal zal liggen op robotisering van de samenleving en met name op 'robot geassisteerde' oogchirurgie (inschakelen van robots bij netvliesoperaties) en voetbalrobots.
Lars Mennen woont en werkt in Cambridge en is verbonden als Software Developer (Machine Learning) bij FiveAI. Dit inventieve bedrijf houdt zich o.a. bezig met zelfrijdende auto's en het verkeersveiliger en milieuvriendelijker maken van steden door middel van 'autonomie in de mobiliteit'.

Vanaf ca. 21.00 uur is er ruimte voor het stellen van vragen.

Lees ook

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

Goed voorbereid de toekomst in 19/11
Sinterklaas komt naar budel 14/11
Manchetknoop met as van overleden vrouw gestolen 1 16/11
 

Nieuwste reactie

Vacatures