Lezing Joël Broekaert restaurantrecensent en alleseter

Joël Broekaert wordt betaald om te eten. Hij is restaurantrecensent in NRC, culinair columnist voor VN, bekend van het boek "De alleseter" en tv programma "De 5 smaken van Joël". Joël legt uit hoe we minder vlees kunnen eten, door alles te eten. Dat wil zeggen, meer soorten vlees. Laat de kipfilet en ossenhaas links liggen. Eet het hele beest, van kop tot staart en alles dat ertussen zit. Verder zal Joël duidelijk het verschil laten proeven tussen smaken en aroma's. Waarom mensen vijf smaken proeven en een walvis niet en waarom die smaken voor ons van levensbelang zijn.
Reken deze avond op een hoop wetenschappelijke en historische voedsel-feitjes en humor. Woensdag 14 november bij Bibliocenter Weert. Het begint om 19.30 uur. Toegang € 10,- leden en € 15,- niet-leden. Aanmelden www.bibliocenter.nl Je vindt de bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert.
Nederland Leest
In het kader van Nederland Leest staat de programmering bij Bibliocenter de hele maand november in het teken van het thema voeding. Met lezingen van Jet van Nieuwkerk 7 november, Joël Broekaert 17 november, de eetfilm Babette's feast 10 november, lezing en theeproeverij Het Zuyderblad 22 november. Je krijgt informatie uit de eerste hand van voedselexperts en kunt in een intieme setting je vragen stellen.
De leden van de bibliotheek krijgen een boek cadeau "Je bent wat je leest" met verhalen en essays van vijf voedselschrijvers. Microbioloog Rosanne Hertzberger fileert in haar bijdrage de voedselmarketing. Historica Charlotte Kleyn schrijft over de exotische geschiedenis van de Nederlandse keuken, het verhaal Honger van thrillerschrijfster Marion Pauw, het essay van Pierre Wind, chefkok en culinaire dwarsligger, bekend om zijn innovatieve manier van koken. En de bijdrage van Joël Broekaert culinair columnist, restaurantrecensent en alleseter.
"Der Mensch ist was er isst", is een uitspraak van de filosoof Feuerbach. Wij zijn wat we eten én wat we lezen. Wees er snel bij, want op=op.


Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief