Vlnr: Johan Kees, Gert Vlassak, Paul Huijers en Thijs Neeskens, foto: Jos Meusen.
Vlnr: Johan Kees, Gert Vlassak, Paul Huijers en Thijs Neeskens, foto: Jos Meusen. (Foto: )

Budelse helden in de schijnwerpers

Brandweermannen onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau


BUDEL - Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse bindingsavond van brandweer Budel plaats. Vier leden mochten deze avond een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst nemen uit handen van burgemeester Henri de Wijkerslooth. Ze werden onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Johan Kees

Johan Kees (56) uit Budel was samen met zijn vriendin Patricia aanwezig op de bindingsavond. Hij is al lid van de brandweer sinds 1991. Hij bekleedde na 28 jaar de functie van hoofdbrandwacht en brandweerchauffeur. Hij was altijd de rots in de branding voor het korps. Hij was bijna altijd aanwezig bij het uitrukken van de brandweer en heeft veel timmerwerk verricht. Helaas neemt hij na 28 jaar afscheid.

In Budel is hij ook bekend als mede-eigenaar van de stellingmolen Nooit Gedacht, samen met zijn broers.

Gert Vlassak

Gert Vlassak (45) uit Budel was aanwezig samen met zijn vrouw Wendy. Ook hij is al lid sinds 1991 en ook hij stopt na dit jaar. En ook Gert werd hoofdbrandwacht. Hij wordt omschreven als een zeer sociaal en betrokken brandweerman. Hij was jarenlang bestuurslid bij de brandweervereniging en toen de samensmelting met Maarheeze eindigde was hij één van de initiatiefnemers van de Post Budel.

Gert is eigenaar van het familiebedrijf BVI. Als zoon van Francien en Jen Vlassak (ook oud brandweerman) is Gert letterlijk met de brandweer opgegroeid. Wonende tegenover de kazerne in de Molenstraat, kreeg hij van jongs af aan de avonturen van het korps mee. Toen hij achttien jaar werd, ging hij zelf bij de brandweer.

Paul Huijers

Paul Huijers (59) uit Budel kwam naar de avond met zijn vrouw Marjose. Hij was van 1996 tot en met 2017 lid van de vrijwillige brandweer van Cranendonck, post Budel. Hij was 29 jaar manschap en later bevelvoerder. Een leuk weetje is dat hij lange tijd naast één van zijn brandweercollega's woonde. Toen hij verhuisde kwam hij langs een andere collega van de brandweer te wonen.

Hij is lasser/constructiebankwerker bij Stevens Lasbedrijf. Ook als brandweerman was hij werklustig en standvastig. Paul nam vaak het initiatief om nieuwe brandweerlieden het vak te leren. Hij nam hier de tijd voor en was geduldig. Hij genoot als hij zijn kennis en kunde over kon dragen aan de aspiranten. Hij hielp ook graag met de korpsoefeningen en het mede-organiseren van de AWBC wedstrijd (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité ).

In zijn vrije tijd is Paul een groot liefhebber van vissen (hij heeft een prachtige koikarpervijver in zijn tuin) en hij doet graag aan duiksport.

Thijs Neeskens

Thijs Neeskens (56) uit Budel bezocht de avond ook samen met zijn vrouw, Rinie. Hij is vanaf 1987 lid en stopt komend jaar. Zijn carrière startte bij de bedrijfsbrandweer van Philips Maarheeze. Hier ontwikkelde hij zich van manschap tot bevelvoerder en behaalde zelfs de rang van brandmeester.

Na dertien jaar bij de bedrijfsbrandweer ging hij naar het korps van de Budelse bandweer. Daar werd hij eerst manschap en later bevelvoerder.

Thijs wordt beschreven als een ware vakspecialist en vaktechneut. Hij deed veel kennis op bij Philips op het gebied van chemie en binnen zijn eigen onderneming ontwikkelde hij veel kunde op het gebied van hulpverlening. In de laatste jaren van zijn brandweercarrière werd hij leerwerkplekbegeleider om de aspiranten te begeleiden in hun opleidingen. Om zo de volgende generatie brandweermannen/vrouwen klaar te stomen voor een toekomst in het brandweerkorps.

Naast zijn werk bij de brandweer is Thijs eigenaar van Fire-tech (brandbeveiliging).

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

De Boogurt rent voor Suze 2 16/5
sv Budel VR1 is kampioen en promoveert naar de 4e klasse! 17/5
De Toeters tellen af 1 17/5
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES