Foto: Erik Kiggen

Huis van Nicolaas verhuist

Sinterklaas en Pieten logeren tijdens hun verblijf in Nederland op een nieuwe locatie. Het Huis van Nicolaas in Weert wordt dit jaar in het Franciscus Huis Weert georganiseerd. De verhuizing gaat gepaard met de presentatie van een nieuwe huisstijl van het evenement en de organisatie van diverse nieuwe Sinterklaas-activiteiten in de binnenstad.

In november is het weer tijd voor het feestelijkste evenement van Weert. Het Huis van Nicolaas, hét logeeradres van Sint en Pieten tijdens hun verblijf in Nederland, opent de deuren. Dit jaar voor het eerst op een nieuwe locatie vol prachtige historie: het Franciscus Huis Weert.

Kinderen, groot en klein, nemen een kijkje in diverse kamers en zien zo met welke knuffel Sinterklaas slaapt, hoe de Keukenpiet de pepernootjes bakt en waar de Pietjes leren lezen, rekenen en natuurlijk klimmen over de daken.

Nieuwe huisstijl
Met de verhuizing als aanleiding wordt het Huis van Nicolaas ook in een nieuw fris jasje gestoken. Zo is er een nieuw logo ontwikkeld, waar net als bij het voorgaande logo een verwijzing naar de ramen van de evenementenlocatie wordt gemaakt, en komt tijdens het evenement een nieuw 'dorpsplein' centraal te staan. Deze ruimte is de centrale verzamelplaats voor alle gasten, met diverse spelelementen en een terras.

Vrijwilligers
De organisatie van het jaarlijkse evenement is in handen van Stichting Huis van Nicolaas en draait volledig op vrijwilligers. Elk jaar is het weer een flinke klus om zo'n grote groep enthousiastelingen bij elkaar te krijgen.

Ook dit jaar zoekt de organisatie weer naar veel vrijwilligers die Sint een helpende hand willen bieden. Geïnteresseerden vanaf 16 jaar kunnen zich vanaf nu aanmelden via de website.

Openingstijden
Het Huis van Nicolaas is in 2018 geopend van 19 november t/m 4 december, voor publiek van 13.00 tot 17.00 uur. De doordeweekse ochtenden zijn gereserveerd voor basisscholen en instanties voor mindervaliden die zich daarvoor hebben aangemeld. De reguliere entreeprijs is €1,50 per persoon, voor scholen wordt een gereduceerd tarief van €1,00 gehanteerd.

Ook in de binnenstad blijft Sint Nicolaas zijn opwachting maken. Op zondag 18 november zal de intocht als vanouds door de straten trekken en in de weekenden worden speciale activiteiten voor de hele familie georganiseerd.

Meer informatie over het Huis van Nicolaas, de mogelijkheid tot reserveren van een basisschoolbezoek en het aanmelden als vrijwilliger is te vinden op www.huisvannicolaas.nl.


Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief