Samen met uw kinderen boompjes zagen op de landelijke natuurwerkdag? Opgeven via: https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/leenderbos--leende
Samen met uw kinderen boompjes zagen op de landelijke natuurwerkdag? Opgeven via: https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/leenderbos--leende (Foto: Erik van Asten)

Natuurwerkdag

Boompjes zagen? Met uw kinderen in de natuur werken? Een takkenhut bouwen? Samen met een gezellige groep in de natuur werken? Dat kan en mag tijdens de landelijke Natuurwerkdag op 3 november.


Tijdens de werkdag zagen en knippen we jonge berken, Amerikaanse Vogelkers en vooral dennen ten behoeve van het behoud van de hei, schraal grasland en het opknappen van houtwallen. Kinderen vinden het werken op onze natuurwerkdagen erg leuk. Naast het zagen van boompjes kunnen ze ook takken hutten bouwen.

Deelnemen? Ze starten rond 09.45. Rond 14:00 ruimen ze alles weer op. De locatie waar dit jaar gewerkt zal worden is de hoek Witsemdijk / Strijperdijk te Soerendonk.

Meedoen? Om voldoende gereedschap en lunches te regelen graag aanmelden op de website van de natuurwerkdag https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/leenderbos--leende

Deelnemers, zowel jong als oud, wordt aangeraden stevige schoenen of laarzen en werkkleding mee te nemen. Voor gereedschap en werkhandschoenen wordt gezorgd. Om circa 12:30 uur wordt voor een lunch gezorgd op de natuurwerkdaglocatie.

Staatsbosbeheer, de beheerder van het Leenderbos, werkt onder andere tijdens de Natuurwerkdag nauw samen met de Plattelandsvereniging Hei, Heg & Hoogeind uit Heeze-Leende.

Tot ziens op 3 november

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief