Lezing Adriana Esmeijer, directeur Prins Bernard Cultuurfonds in Theater de Huiskamer

Adriana Esmeijer
Adriana Esmeijer (Foto: )

Adriana Esmeijer, oud-leerling van de Philips van Horne en directeur van het Prins Bernard Cultuurfonds geeft op vrijdag 2 november, een lezing in Theater de Huiskamer. Het is inmiddels de derde lezing in een serie van zes presentaties van oud - Philips van Horne leerlingen.


In het kader van het 50-jarig jubileum van de school heeft de jubileumcommissie een zevental oud-leerlingen benaderd om een presentatie te geven over 'hun loopbaan, over gemaakte keuzes, over beslissende momenten in hun leven, over geluk en toeval, over inspirerende mensen in hun omgeving en uiteraard over hun huidige beroep…'.
Adriana Esmeijer zal in haar lezing, aan de hand van een PowerPoint, uitgebreid ingaan op haar Philips van Horne periode, haar latere opleidingen en werk en in het bijzonder haar huidige functie als directeur van het Prins Bernard Cultuurfonds, inclusief de betrokkenheid van het koninklijk huis.

Na afloop is er, om 21.30 uur in het Theatercafé, een gezellige nazit met livemuziek van Jazz Minded met de oud-leerlingen Lennard Gilissen (sax & percussie) en Leon Hoeben op drums.
Voor degenen die rustig willen napraten met Adriana Esmeijer (of met elkaar) kunnen terecht in de tuinkamer naast het Theatercafé.

Aanvang 20.00 uur. Kaartjes à 5 euro zijn te reserveren via www.theaterdehuiskamer.nl of, indien niet uitverkocht, te koop aan de dagkassa.

Adriana Esmeijer (Rotterdam, 1966) groeide op in Maarheeze. Na de basisschool (de Mariaschool) ging zij in 1978 naar de Philips van Horne Scholengemeenschap in Weert, waar zij in 1984 haar VWO-diploma behaalde. Vervolgens studeerde zij van 1984-1987 Journalistiek & Voorlichting aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg. Zij vervolgde haar opleiding met een studie Taal- en Literatuurwetenschappen aan de Faculteit der Letteren van de Universiteit van Tilburg. Daar studeerde zij in 1992 cum laude af. In 1999 promoveerde zij aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het proefschrift Sluiswachters in de wetenschapscommunicatie. Selectieprocessen bij het populariseren van (alfa)onderzoek.
Ze begon haar loopbaan als freelance tekstschrijver, bureau- en eindredacteur voor diverse media, profit-en non-profitorganisaties. In 1992 werd zij aan de Vrije Universiteit Amsterdam benoemd tot wetenschapsvoorlichter. Vanaf 1997 was zij werkzaam als hoofd Interne en Externe Betrekkingen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Lees ook

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief