Foto:

Daar zijn de bladkorven weer

We konden nog even genieten van een prachtige nazomer, maar nu neemt de herfst het echt over. Hoewel de bomen momenteel nog zorgen voor prachtige kleuren in het straatbeeld, is het slechts een kwestie van tijd voor ze hun bladerdak verliezen. Daarom werden er deze week bladkorven en –containers in Hamont-Achel geplaatst en kunnen inwoners vanaf 1 november tot en met 31 januari gratis terecht bij het recyclagepark met bladafval van straat- en laanbomen.


"De bladkorven en –containers werden geplaatst op weloverwogen locaties in onze stad", vertelt schepen van Milieu Guy Joosten. "Ze worden gemiddeld twee keer per week geledigd. Daarnaast doen we voor het beperken van het bladafval ook beroep op de veegwagen van de stadwerf. Deze is operationeel tot midden december. Ook de bladkorven- en containers worden – wanneer de herfst op haar einde loopt – verwijderd. Vorig jaar werd er langs deze weg maar liefst 200.000 kg aan bladafval opgehaald."

Let wel: de bladkorven en –containers dienen enkel voor zuiver bladafval afkomstig van de bomen op het openbaar domein. Dat geldt ook voor het bladafval dat je gratis naar het recyclagepark kan brengen. Het mag niet vermengd zijn met ander afval. Voor eigen tuinafval en snoeihout kan je tegen betaling terecht in het recyclagepark of kan je een beroep doen op de tweewekelijkse ophaalronde van de witte zakken.

Composteren met bladafval

Wist je trouwens dat je bladafval ook kan verwerken in je eigen tuin? Bladeren van bepaalde bomen zijn namelijk geschikt om compost van te maken. Andere bladsoorten zijn dan weer ideale bodembedekkers waarmee je vorstgevoelige planten helpt de winter door te komen. Meer weten? Neem een kijkje op www.limburgnet.be/composteren.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

Goed voorbereid de toekomst in 19/11
Sinterklaas komt naar budel 14/11
Manchetknoop met as van overleden vrouw gestolen 1 16/11
 

Nieuwste reactie

Vacatures