Foto:

Cranendoncks Verbroederingsbal op nieuwe locatie

BUDEL - Het Cranendoncks Verbroederingsbal groeit nóg verder en gaat daarom verhuizen naar de Maarheezerweg, bij de Burgskensstraat. Deze plek biedt meer groeimogelijkheden. Niet alleen is de locatie beter bereikbaar, ook is er plaats voor een nog grotere tent.


De afgelopen vijf edities van het Cranendoncks Verbroederingsbal werden gehouden bij Manege De Auw Meule in Budel. Daar kwamen vorig jaar maar liefst 3.000 bezoekers op af. Ieder jaar weten weer meer mensen het feest te vinden. In de nieuwe tent van 105 meter lang is er plaats voor 3.700 feestvierders. Ook de pendelbussen die een groot deel van de bezoekers vervoeren, kunnen nu beter op de locatie komen.

Inmiddels staat het Verbroederingsbal bekend als het gezelligste carnavalsfeest van Brabant, waar carnavalsgroepen uit de verre omgeving op afkomen. Vorig jaar werd het eerste lustrum gevierd en werd er al grootser uitgepakt dan anders met een grotere tent, een mooiere aankleding en meer licht en geluid.

Dit jaar vindt het Verbroederingsbal plaats op 24 novembet van 19.00 uur tot 1.00 uur. De entree is gratis en er is geen leeftijdsgrens. Op het programma staan weer grote namen als Bonte Carlo, PartyFrieX, De Alpenzusjes en Feest dj Hardy. Bovendien is de tent verwarmd, zijn de toiletten overdekt, is er een megasol, voldoende te eten en je kunt er pinnen.

Het verbroederingsbal wordt georganiseerd in het voorseizoen van carnaval. Het initiatief werd in 2013 genomen met als doel om een carnavalsfeest te organiseren voor iedereen. Met de opbrengst worden de diverse carnavalsverenigingen in de gemeente ondersteund. Daarnaast verdienen ook andere verenigingen aan het feest, zoals de Proms, Motoball Vereniging Budel en Voetbalvereniging DVO.

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES