De kinderboekenweek werd op De Boogurt feestelijk geopend
De kinderboekenweek werd op De Boogurt feestelijk geopend (Foto: )

Opening Kinderboekenweek op De Boogurt

Van 3 tot en met 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema 'Vriendschap: Kom erbij!' Zoals op veel basisscholen werd ook op De Boogurt dit evenement feestelijk geopend.


Als start van de Kinderboekenweek 2018 verzamelden alle kinderen van De Boogurt zich op het schoolplein voor een muzikale opening.

Bij het thema 'vriendschap' van deze editie is ook een themalied gemaakt: 'Kom erbij!' van 123ZING! Het liedje gaat erover dat we er allemaal bij horen, ook al is iedereen anders. Alle groepen zorgden voor een eigen bijdrage aan het lied.

De kinderen van groep 1-2 hadden zelf een schudinstrument gemaakt. De kinderen van groep 3-4-5 zorgden voor de dans. Groep 6 gaf ritme aan het lied met de ritme-instrumenten. Groep 7 had het rapgedeelte van buiten geleerd en konden dit uit volle borst meezingen en groep 8 klapte er op los met de boomwhackers.

Na deze muzikale opening werd elke groep verrast met een cadeau. En uiteraard; wat krijg je bij de opening van De Kinderboekenweek? Een boek voor elke groep!

Tijdens de Kinderboekenweek is er behalve veel aandacht voor boeken, ook aandacht voor het thema 'vriendjes'. Want zeg nou zelf…"Life is better with friends".

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES