Het B.G.K. mocht zingen in een bomvolle kathedraal
Het B.G.K. mocht zingen in een bomvolle kathedraal (Foto: )

Budels Gemengd Koor zingt als "engelen"

B.G.K. heeft afgelopen zondag o.l.v. Hilde Ubben de Pastoral Messe in C van Ignaz Reihmann uitgevoerd in de Sint Laurentiuskathedraal in Rotterdam.


"Het was een prachtige viering en er is buitengewoon goed gezongen. Dank zij de harmonie tussen de stempartijen van het koor en het orgel ontstond er, mede door de akoestiek in de kathedraal, een bijna 'mystieke ijlheid van stemmen' die hemels aandeed. Alsof we luisterden naar zingende engelen."

Bovenstaand compliment kreeg het koor van een van de vele toehoorders in een bomvolle Kathedraal waar bruine, gele, zwarte en witte mensen van vele nationaliteiten naast elkaar genoten van een plechtige Eucharistieviering met 2 voorgangers en 10 misdienaren en acolieten.

Het was voor het Budels Gemengd Koor een feest om te mogen zingen in zo'n prachtige, monumentale Kathedraal met een akoestiek waar menig koor alleen maar van kan dromen! Iedere zanger was dan ook geroerd en super-geconcentreerd wat resulteerde in waarschijnlijk de best uitgevoerde Pastoral Messe ooit in de geschiedenis van B.G.K. Ongetwijfeld was dit het hoogtepunt van de reis in het kader van het 60-jarig bestaan van het koor.

Samen kippenvel-momenten delen met gelijkgestemde zielen, wat kan er mooier zijn! Na afloop werd het koor hartelijk ontvangen met koffie en appelflappen in een van de ontvangstkamers en werd nogmaals waardering uitgesproken door de pastor en organist. Toen het koor na de viering terug wandelde naar de bus, werd het op straat ook nog gecomplimenteerd door een mevrouw die de viering had bijgewoond: "Jullie zongen als engelen. Ik was zeer geroerd en had tranen in mijn ogen. Dank jullie wel! Amen, Amen!"

"Hoffotograaf" Ton Krabbendam heeft alles weer prachtig vastgelegd met foto's en videofragmenten zodat de leden van het Budels Gemengd Koor nog lang kunnen nagenieten van hun feestelijke weekend t.g.v. het 60-jarig bestaan!

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES