Samen klimaatbestendig Crandendonck
Samen klimaatbestendig Crandendonck (Foto: Gemeente Cranendonck)

Basisschool de Schatkist organiseert sponsorloop!

Afgelopen weken hebben de kinderen van de Schatkist zich vol overgave ingezet voor een nieuwe, groene speelplaats. Ze hebben in hun directe omgeving sponsoren gezocht om, middels een sponsorloop, een bijdrage te leveren aan de plannen voor het nieuwe schoolplein.


5 oktober was het zover: een stralende dag met een enorm fanatieke sfeer. De ochtend werd geopend door de directeur. De kinderen van groep 1 t/m 3 zijn onder luid applaus van start gegaan. Met rode wangen kwamen ze over de finish. Daarna gingen ook de groepen 4 t/m 8 van start. De verwachtte 12 rondes werden door de meeste kinderen ruimschoots overschreden. Na het rennen kregen alle kinderen een flesje water en fruit, gesponsord door Jumbo Hesselberth!

De Schatkist is de ouderraad van basisschool de Schatkist erg dankbaar voor het organiseren van dit geslaagde evenement!

De aanpassing van het schoolplein wordt een project waarbij de school, in samenwerking met de gemeente, een plan opstelt. Vergroening en water de ruimte geven, speelt hier een belangrijke rol in. Deze veranderingen helpen om tijdens warme zomers het schoolplein te verkoelen en verdroging tegen te gaan. In natte periodes helpen ze wateroverlast te voorkomen. Hierdoor wordt Cranendonck klimaatbestendig. Kinderen zullen met nog meer plezier op een avontuurlijke / onderzoekende manier gebruik kunnen maken van het vernieuwde speelplein. Tijdens de sponsorloop was duidelijk zichtbaar dat het plan ondersteuning krijgt uit alle hoeken. Ze houden u graag op de hoogte van de plannen en de uitvoering.

Aan het einde van de ochtend werd het geweldige bedrag van maar liefst ruim €2800 bekendgemaakt! Basisschool de Schatkist wil iedereen bedanken die aan deze fantastische dag heeft bijgedragen!

Lees ook

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES