De sculptuur op een hoge betonnen sokkel beeldt de dirigent uit die zich met volle overgave en met heel zijn lichaam stort in de juiste expressie van een muziekstuk.
De sculptuur op een hoge betonnen sokkel beeldt de dirigent uit die zich met volle overgave en met heel zijn lichaam stort in de juiste expressie van een muziekstuk. (Foto: )

Monument voor KF Kempenbloei

Koninklijke Fanfare in de bloemetjes gezet voor drievoudig kampioenschap


HAMONT-ACHEL - Maar liefst drie keer op rij wist Koninklijke Fanfare Kempenbloei het te schoppen tot wereldkampioen in de hoogste concertafdeling tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC). Een uiterst knappe prestatie die ook het stadsbestuur van Hamont-Achel niet onopgemerkt voorbij kon laten gaan.

Daarom werd zondag 30 september een nieuw monument onthuld, na een concert van de Koninklijke Fanfare Kempenbloei met Harmonieorkest de Volksgalm uit Riemst. Het fraaie kunstwerk is van de hand van kunstenaar Dirk Hendrikx, geboren in Hamont-Achel en nu woonachtig in Brussel, en is voortaan te bewonderen aan de Generaal Dempseylaan.

'Het Wereld Muziek Concours is een internationaal muziekfestival dat sinds 1951 vierjaarlijks in Kerkrade georganiseerd wordt. Je kan het vergelijken met de Olympische spelen voor onder andere fanfares en harmonieën', vertelt schepen van cultuur Rudi Boonen. 'Het WMC combineert wedstrijden voor amateur blaasorkesten, marching- en showbands, slagwerkensembles en dirigenten met hoogwaardige concerten. Onze Achelse Koninklijke Fanfare Kempenbloei nam driemaal deel. Met succes, want onder leiding van dirigent Ivan Meylemans werd Kempenbloei in 2017 voor de derde keer op rij wereldkampioen in de allerhoogste afdeling van het concours, zijnde de concertafdeling.'

Het kunstwerk staat tussen de Joy en de Generaal Dempseylaan.

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES