Feestelijk weekend bij de Posthoorn

HAMONT-ACHEL - De Posthoorn blaast dit jaar tien kaarsjes uit. In 2008 werd de polyvalente zaal namelijk heropend na een heuse make-over. Het resultaat is een prachtige ruimte waar tal van activiteiten plaatsvinden zoals fuiven, eetdagen, tentoonstellingen, beurzen en kienavonden. Om deze verjaardag niet zomaar voorbij te laten gaan, staat er in het weekend van 5 en 6 oktober een feestje gepland.


'De Posthoorn is één van onze grootste troeven binnen de culturele infrastructuur in Hamont-Achel', vertelt schepen van Cultuur Rudi Boonen. "Met een ruime foyer, een grote berging, een mobiel podium, kleedkamers, theatertrekken, een goed uitgeruste keuken en een verplaatsbare akoestische wand leent het zich perfect voor tal van activiteiten en events. En dat valt in de smaak bij heel wat artiesten. Er laten dan ook frequent promotoren van grote namen – zoals K's Choice en Natalia, Clouseau - hun oog vallen op onze polyvalente zaal. Maar aan onze Posthoorn zoals we 'm nu kennen, gaat toch een rijke geschiedenis vooraf.'

Oude fabriek

'Op de locatie waar nu De Posthoorn ligt, lag vroeger de kaarsenfabriek', legt burgemeester Theo Schuurmans uit. 'Toen we dit overkochten, werd het magazijn beetje bij beetje gebruikt als evenementenhal. Tien jaar geleden hebben we een grondige renovatie uitgevoerd en bouwden we deze hal om tot een grote zaal. Dat was een goede keuze, gezien er de dag van vandaag tal van evenementen plaatsvinden gaande van beurzen tot topconcerten. Ook het feit dat verenigingen de horeca voor hun activiteiten kunnen uitbaten, blijkt een succesformule te zijn.' Afgelopen zondag kreeg de Posthoorn ook nog een opfrisbeurt met een nieuwe toog, een extra koelcel, een antislipvloer en lichte stoelen en tafels.

Posthoorn knalfeest

Op vrijdag 5 oktober staat er in de fuif- en concertzaal een knalfeest gepland. Minneapolis: a walk through Paisley Park bijt de spits af. Deze coverband brengt vooral liedjes van popartiest Prince. Daarna staat Radio Guga op het podium, de straffe festivalband rond maestroloog Guga Baul. Afgesloten wordt er met een onvervalst Posthoornfeestje met muziek uit de jaren '70, '80, '90 en '00 met DJ Rizzla.

Nacht van de Jeugd

Zaterdag 6 oktober wordt vooral de Hamont-Achelse jeugd getrakteerd op een feestje van formaat. Er wordt gestart met Nacht van de Kids. Twee uur topamusement voor kinderen van acht tot zestien jaar. Daarna klinkt de leiding van de Hamont-Achelse jeugdbewegingen met een hapje en drankje op hun werking en vindt de uitreiking van de Gouden Teuten plaats. Na deze award uitreiking, wordt er tijdens de Nacht van de Jeugd gedanst en gefeest tot in de vroege uurtjes.

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES