Foto: Picasa

Expositie Be-Teken-Is in Bibliotheek Budel

Van maandag 8 oktober t/m zaterdag 29 december is in de expositieruimte van Bibliotheek Budel werk te zien van Angelique Houtzager. De tentoonstelling, die bestaat uit schilder- en fotowerk, is te bekijken tijdens de openingsuren van de Bibliotheek, m.u.v. de woensdagochtend.


Angelique Houtzager
Angelique (1952) volgde de kunstacademie afdeling modevormgeving en vervolgens de lerarenopleiding 1e graad textiele werkvormen. Zij werkte als modeontwerpster, coloriste, docente textiele werkvormen en freelance dessinontwerpster.
Vanaf 2009 is zij gaandeweg begonnen aan haar portfolio met schilderijen. Sinds 2018 nemen foto´s als autonoom beeld een steeds belangrijkere plaats in en dienen niet zoals voorheen slechts als inspiratiebron. De grens tussen foto en schilderij is vaak klein, soms lijkt de foto op een schilderij of er worden foto´s gebruikt in de schilderijen. Inspiratiebron is de wereld om haar heen, met name tekens en sporen die mensen achterlaten.

Expositie
Tijdens de expositie in de bibliotheek toont Angelique Houtzager foto's en schilderijen waarin de toeschouwer op zoek kan gaan naar de betekenis van het getoonde werk. Tekst als beeldelement komt veelvuldig terug in de foto's en in de schilderijen, er zijn duidelijke overeenkomsten tussen beide. Daarnaast roepen 'vindsels', verwerkt in de schilderijen, associaties op. Ook in de fotografie komt haar verwondering voor alles om haar heen tot uitdrukking omdat zij licht werpt op dingen die anders onopgemerkt zouden zijn gebleven. Meer informatie over het beeldend werk van Angelique vindt u bij: www.angeliquehoutzager.exto.nl www.sluiterke.com of info@sluiterke.com.


Iedereen is van harte welkom in de Bibliotheek aan de Rubenslaan 1. De toegang is gratis. Meer informatie over de openingstijden: www.bibliotheekdekempen.nl

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES