Foto:

Nieuws uit de Budelse Heemkamer

Oktober is de geschiedenismaand. Dan staan historie, heemkunde en stamboomonderzoek in de belangstelling. Dat is mede te danken aan het tv-programma's 'Andere Tijden' en 'Verborgen Verleden'. Bekende Nederlanders gaan op zoek naar hun familiegeschiedenis. De voorouders die zij in hun stamboom tegenkomen, hebben allemaal een eigen verhaal dat ook iets vertelt over de persoonlijkheid van de hoofdpersonen zelf.


Dankzij het tv-programma 'Verborgen Verleden' staat stamboomonderzoek weer in de belangstelling. Het begin van een stamboom is gemakkelijk gemaakt, het kan zo vanuit je luie stoel via internet, daar zijn alle namen en data te vinden. Maar dan heb je slechts een kale stamboom en blijven nog veel vragen open.

Waren ze arm of rijk, gewoon of bijzonder? Zijn er nog foto's, of bidprentjes, of een rouwbrief? Vragen over de woonomgeving, welke buurt, boerderij of een oud beroep. Dan wordt het pas echt interessant en gaat de stamboom leven.

Het antwoord op die vragen ligt misschien zo maar op de heemkamer van Heemkundekring De Baronie van Cranendonck. Misschien bent u tijdens uw al gestarte speurtocht het spoor bijster geraakt. Ook daarvoor kunt u de hulp inroepen van de leden van de heemkundekring, mensen met dezelfde hobby, die u weer op weg helpen en u van informatie kunnen voorzien.

De heemkamer is gevestigd in het Schepenhuis op de Markt te Budel en is komende maanden geopend op de donderdagen 4 oktober, 18 oktober, 1 november, 15 november, 6 december en 20 december van 14.00 uur tot 22.00 uur. Informatie kunt u ook vinden op www.heemkundekringcranendonck.nl en op Facebook.

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES