RED One zal deelnemen aan de solarrace op Circuit Zolder
RED One zal deelnemen aan de solarrace op Circuit Zolder (Foto: Ooms Photgraphy)

Coureur uit Maarheeze op Circuit Zolder

Aankomend weekend, 21 t/m 23 september, zal Solar Team Twente meedoen aan de iLumen European Solar Challenge (iESC) op Circuit Zolder in België. Solar Team Twente is twee jaar geleden Europees kampioen geworden met RED One. Deze editie zal het solarteam er alles aan doen om deze titel te verdedigen. Dit doen zij door niet met één, maar met twee zonneauto’s deel te nemen, RED One en RED Shift. Aankomend weekend zal de eerste keer zijn dat beide zonneauto’s aan dezelfde race deelnemen.


Coureurs
Gedurende de race zullen vier teamleden uit het huidige team RED Shift besturen. Een van de coureurs is Nikki van de Rijdt uit Maarheeze. Binnen Solar Team Twente is de 22-jarige verantwoordelijk voor evenementen en marketing. Van de Rijdt wilt zoveel mogelijk kanten van Solar Team Twente beleven: een van de redenen waarom zij zich heeft aangemeld om coureur te zijn tijdens de iESC.

Helemaal nieuw is het racewereldje niet voor Nikki. Ze heeft namelijk al gereden op circuit Zandvoort en circuit Assen, maar dan wel in een Fiat 500. Deelnemen als coureur aan de iESC is een mooie mogelijkheid om ook circuit Zolder aan dit lijstje toe te voegen. Daarnaast is het volgens de Brabantse natuurlijk gewoon “kei gaaf” om een van de coureurs te zijn.

Nikki zal het racen afwisselen met Mariska Bos, Arthur Kambartsumjan en Guido Meindertsma. Circuit Zolder is vrij toegankelijk voor publiek. De start van de 24 uurs race is zaterdag 22 september om 13.00 uur.

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES