Wanneer de band speelt, staan de deelnemers en zijn ze verplicht uit volle borst om mee te zingen
Wanneer de band speelt, staan de deelnemers en zijn ze verplicht uit volle borst om mee te zingen (Foto: )

Tweede editie van de Buulse Biercantus, wie zingt er mee?

Vanwege het grote succes van vorig jaar, organiseert Hofkapel De Bloasbuk ook dit jaar weer de Buulse Biercantus. De tweede editie vindt plaats op zaterdagavond 29 september in de Bellevue en zal wederom in het teken staan van muziek, samen zingen en samen het glas heffen.


Het doel van de Biercantus is verbroederen en het delen van het glas. Dit gebeurt door het zo goed mogelijk meezingen van de cantusliederen binnen de regels.

Tijdens de Buulse Biercantus zitten alle deelnemers aan lange tafels, speelt er een band en wordt er bier geschonken uit kannen. Wanneer de band speelt, staan de deelnemers en zijn ze verplicht uit volle borst om mee te zingen. Niemand kan zeggen dat hij de tekst niet kent, want iedereen krijgt bij aanvang het cantusboek waarin alle songteksten staan.

De Buulse Biercantus bestaat uit 4 rondes, waarbij per ronde het best meezingende team beloond wordt. Maar let op! Wie zich niet houdt aan de regels zal door de cantusleider worden bestraft met een ludieke straf. Voorbeelden hiervan zijn Adje gestrekt (met gestrekte arm een glas bier leegdrinken) of het drinken van een Ad Melkert (bier met karnemelk).

Muzikale invulling

Net als vorig jaar zal de Bloasbuk tijdens de Biercantus optreden met Jack Meijer, bekend van de Buulse Proms en de zittingen. Met Jack als voorzanger moet het geen probleem zijn om de deelnemers aan het zingen te krijgen. Daarnaast staan ook de Knoterbèhren weer op het podium deze avond. Met eigen geschreven Buulse teksten op bekende melodieën, zorgen zij voor een speciale cantuservaring.

De presentatie en regie van de avond is dit jaar in handen van een nieuwe cantusleider. De Bloasbuk houdt nog even geheim wie dit is, maar met meneer d’n cantusleider is afgesproken dat hij streng toezicht zal houden op de cantusdeelnemers in de Bellevue!

Meedoen?

Aanmelden graag vooraf via de website www.bloasbuk.nl in teams van vijf tot vijftien personen. De minimum leeftijd is 18 jaar en de kosten per team bedragen € 20. Hiervoor krijgt iedere deelnemer een cantusboek met alle liedjes en de eerste pitcher bier is van het huis!

Er is een maximum capaciteit deelnemers, dus schrijf je snel in!

Lees ook

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES