De stadsgids vertelt alles over de urnenvelden en de omgeving
De stadsgids vertelt alles over de urnenvelden en de omgeving (Foto: )

Urnenveldwandeling

Op de Boshoverheide, een onderdeel van het prachtige natuurgebied De Weerter- en Budelerbergen van ongeveer 912 ha., ligt het grootste Urnenveld van West-Europa.


Een urnenveld is een groep kleine grafheuvels die dicht bij elkaar liggen. Per grafheuvel werden de resten van één persoon bijgezet. De grafheuvels zijn gebouwd in de late Bronstijd (1200 -700 voor Chr.) en de IJzertijd (800 – 50 voor Chr.)

In dit gebied is een mooie (rolstoelvriendelijke) wandeling uitgezet die u langs de verschillende grafheuvels voert. Naast de nodige informatie over het urnenveld vertelt de gids u ook over het ontstaan van het bungalowpark `De Weerterbergen`, de geschiedenis van de IJzeren Rijn, het ontstaan van Dorplein en het nabijgelegen industrieterrein.

Nieuwsgierig? Loop dan eens met de stadsgids mee op zondag 12 augustus. De wandeling kost € 2,-- p.p. en duurt ca. 1 a 1,5 uur.
Het vertrekpunt is parkeerplaats Urnenveld, langs de spoorlijn, om 14.00 uur.

Het is uiteraard ook mogelijk om op een voor u geschikte datum en tijd een stadswandeling te boeken. Ook een culinaire stadswandeling behoort tot de mogelijkheden.
Zie ook www.stadsgidsenweert.nl of bel 06-24403951

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

Boy Jansen Opperkletsmajoor 2019 19/2
Ken je Heem 17/2
Mooie samenwerking met harmonie EMM 21/2
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief