Pim Staals winnaar Tourpoule, Wiel Moors runner-up

Pim Staals winnaar Grenskoerier Tourpoule 2018

Waar Geraint Thomas van team Sky zondag in Parijs zijn eerste eindoverwinning in de Tour pakte is het Pim Staals die er in de Tourpoule met de Hoofdprijs vandoor gaat. Bovenin het klassement was het ongemeen spannend tot aan de laatste rit! Tot aan zondag was het allerminst duidelijk wie de Hoofdprijs, een Cube Attain Racefiets, zou pakken. Uiteindelijk was Pim de beste "voorspeller" door met 5450 punten de titel te pakken! Wiel Moors en Dominic Frencken completeren het podium. Saillant detail is dat de voorspellingen van de top 3 nogal verschillend is. Je zou denken dat ze veel vergelijkbare renners in het team zouden moeten hebben maar dit blijkt dus niet het geval. Peter Sagan, winnaar van het puntenklassement, bleek ook in onze Tourpoule een gouden keuze! Het leverde 1598 punten op met Sagan als kopman, getuige het feit dat iedereen in de top van het klassement hem had opgesteld bleek dat hij een "must-have" was! Gele trui drager Geraint Thomas leverde 709 punten op en de winnaar van de bolletjestrui, Alaphilippe, was goed voor 419 punten.

Alle winnaars van de Tourpoule worden vanavond om 18.00 uur bij de Grenskoerier verwacht om hun prijs in ontvangt te nemen. De volgende deelnemers hebben een prijs gewonnen:
1 Pim Staals; 2 Wiel Moors; 3 Dominic Frenken; 4 Judith Koning; 5 Stan Van Den Wildenberg; 6 Bas Smits; 7 Robin Staals; 8 Peter Beerten; 9 Jesper Kuijpers; 10 Niels Kuipers; 11 Erik Op Heij; 12 Thomas Beerten; 13 Stijn Beerten; 14 Stephan Van Der Meulen; 15 Teun Bax; 16 Willem Bax; 17 Mick De Louw; 18 Henny Micheels; 19 Marijn Meeuws; 20 Riek Staals; 50 Twan Lammers; 100 Stefan Lodewijks; 150 Twan Vonken; 200 Hein Baten; 250 Mariet JanssenSoerendonk.


Behoor je tot de prijswinnaars maar ben je vanavond niet in de gelegenheid om hierbij aanwezig te zijn? Neem even contact met ons op via info@grenskoerier.nl en we maken een andere afspraak met je.

De Grenskoerier feliciteert alle winnaars van de Tourpoule! Tevens bedanken wij alle sponsoren en adverteerders die dit mogelijk gemaakt hebben. Als laatste bedanken we alle deelnemers voor het meespelen en tot volgend jaar.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

Boy Jansen Opperkletsmajoor 2019 19/2
Ken je Heem 17/2
Mooie samenwerking met harmonie EMM 21/2
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief