Jeugdtoernooi Motoball in Kierspe

Het Budelse team werd poolwinnaar van het jeugdtoernooi Motoball, foto: A. Clement
Het Budelse team werd poolwinnaar van het jeugdtoernooi Motoball, foto: A. Clement

Afgelopen zaterdag 21 juli werden de laatste wedstrijden van de voorrondes van het kampioenschap motoball voor de jeugd gespeeld. De wedstrijden werden verreden op het motoball-terrein van Kierspe (Duitsland).


De competitie is verdeeld in drie pools. Na de voorrondes gaan de beste twee teams van iedere pool in de play-off uitmaken, welke twee teams de finale mogen spelen voor het Duits kampioenschap jeugd-motoball. In de pool waarin Budel is ingedeeld stond MSC Pättensen bovenaan met 22 punten, gevolgd door Budel met 20 punten, MSF Tornado Kierspe 10 punten en MBC Kierspe 0 punten.

Als eerste moesten de spelers van MBV Budel het opnemen tegen hun grote concurrent MSC Pättensen. Dit werd een mooie wedstrijd, waarin MBV Budel in de eerste manche op voorsprong kwam door een doelpunt van Glenn Smeets. In de tweede manche werd niet gescoord.

In de derde manche voorkwam keeper Rik van Lier met een mooie redding, dat Pättensen de gelijkmaker kon scoren. Een teruggekaatste bal door de keeper van Pättensen, werd door een oplettende Vince van Meijl alsnog in het doel gewerkt en even later schoot Vince met een prachtig schot in de verre hoek de 3-0 binnen. In de vierde manche werd niet meer gescoord, waardoor deze wedstrijd gewonnen werd met 3-0.

In de tweede wedstrijd was MBC Kierspe de tegenstander, In deze wedstrijd kwam MBV Budel door twee doelpunten van Glenn Smeets en een doelpunt van Joep Martens met 3-0 op voorsprong. Echter tijdens deze wedstrijd werden de hemelsluizen helemaal opengezet, waardoor het terrein in no-time veranderde in een modderpoel. De spelers van MBC Kierspe waren duidelijk meer gewend aan deze condities en wisten twee keer tot scoren te komen, waardoor deze wedstrijd ternauwernood met 3-2 werd gewonnen.

Dit voorspelde niet veel goeds voor de laatste wedstrijd, waarin Budel het moest opnemen tegen Tornado Kierspe, die hun visitekaartje in de wedstrijd tegen Pättensen al hadden afgegeven, door deze wedstrijd met 4-4 gelijk te spelen. De spelers van Budel hadden duidelijk veel moeite met het natte en glibberige veld, terwijl de spelers van Tornado Kierspe zich helemaal uitleefden en Budel uiteindelijk wisten te verslaan met 6-2.

Ondanks dit verlies werd Budel toch de winnaar van deze pool met 26 punten en een doelsaldo van 27, gevolgd door Pättensen ook met 26 punten en een doelsaldo van 25, Tornado Kierspe werd derde met 17 punten en MBC Kierspe vierde met 0 punten. Hierdoor gaan Budel en Pättensen door naar de play-offs.

15 september zullen de play-offs gespeeld worden te Pättensen, waar de beste twee teams van elke pool elkaar zullen treffen.

Intussen maken de senioren zich op voor het EK Motoball, dat gespeeld wordt in Kovrov (Rusland) van 8 augustus tot 12 augustus.

De volgende thuiswedstrijd van de senioren is op 25 augustus. De wedstrijd begint om 18:00 uur.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

Boy Jansen Opperkletsmajoor 2019 19/2
Ken je Heem 17/2
Mooie samenwerking met harmonie EMM 21/2
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief