Vier dagen lang werd er met vier man sterk gewerkt aan het kunstwerk, foto: Desiree Pennings
Vier dagen lang werd er met vier man sterk gewerkt aan het kunstwerk, foto: Desiree Pennings (Foto: Desiree Pennings)

Nieuw graffiti kunstwerk verbindt

BUDEL - Vrijdag was hij eindelijk af: het grote graffiti kunstwerk aan de achterzijde van Auto Vlassak. Het project van Jasper van Seggelen uit Budel brengt asielzoekers, uit onder andere Syrië, Eritrea en Iran, en Cranendonckers bij elkaar.


Door: Desiree Pennings

Links is een Syrische vogel te zien en rechts een Nederlandse reiger bij de Hoort. Middels de letters in het midden worden die twee verbonden. Voor de letters zijn woestijnkleuren gekozen, die te vinden zijn in het Syrisch landschap.

Voordat de schildering hier aangebracht kon worden, gaf Jasper vorige week maandag een workshop op het AZC in Budel. Daaraan deed zowel jeugd uit Cranendonck als asielzoekers uit Syrië mee. Jasper: 'Zo konden die twee culturen elkaar ontmoeten en zich met elkaar verbinden.'

Regelmatig komen er buurtbewoners en voorbijgangers een kijkje nemen bij de kunstenaars. Wouter, die ook meehelpt, vertelt: 'We worden continu aangesproken en tot nu toe is er niemand die negatief is. Iedereen is vol lof. Het is leuk dat de buurt zo toegankelijk is en dat ze zo goed voor ons zorgen.' De jongens kunnen dan ook rekenen op voldoende drinken tijdens het warme weer.

Het project wordt gesubsidieerd vanuit het onafhankelijke fonds Ik Ben Geweldig. Jasper is Auto Vlassak ook erg dankbaar, dat zij het goed vonden dat hun muur beschilderd werd. De verf werd gesponsord door Decorette Budel en de stijgers door buurman Maikel en Van Der Kruis schilderwerken.

Jasper van Seggelen (graffitinaam: Briks) doet vaak aan graffiti: vaak voor de lol en soms in opdracht. Heeft u ook ideeën voor een mooi kunstwerk, neem dan contact met hem op via telefoonnummer 06-57849316.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

Boy Jansen Opperkletsmajoor 2019 19/2
Ken je Heem 17/2
Mooie samenwerking met harmonie EMM 21/2
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief