Foto: AVROTROS

Diefstal juwelier behandeld in Opsporing Verzocht

BUDEL -  Juwelier Wyczisk & Zn. aan de Nieuwstraat in Budel werd op maandag 5 februari 2018 slachtoffer van een uitgekookte diefstal. De vrouwelijke daders gingen ervandoor met diverse dure sieraden. In de uitzending van Opsprong Verzocht van dinsdag 18 juli werd de overval behandeld en werden beelden getoond van de daders.


De twee vrouwen kwamen binnen en vertelden de medewerkster dat ze Engels spraken, omdat ze uit Italië kwamen. Ze wisten niet wat ze precies zochten, waardoor er al snel een grote hoeveelheid sieraden op de balie lag. Vervolgens ontstond er chaos, waarbij ze het personeel commandeerden en voortdurend aan de sieraden zaten.

Opsporing Verzocht meldt: 'Zodra alles ingepakt moet worden, gaat het mis. De vrouwen blijven de zakjes met sieraden vastpakken en herpakken, waardoor er gegoochel ontstaat met de juwelen. Vervolgens wordt er een tasje gebruikt om het zicht af te dekken, waardoor ze ongemerkt de sieraden laten verdwijnen in een handtas. Tijdens het afrekenen vertelt het duo te weinig contant geld bij zich te hebben. Ze gaan er vervolgens ongemerkt vandoor met een flinke buit.'

Verminkt oor

Opvallend is dat één van de vrouwen een opvallend verminkt linkeroor heeft. Een soort uitstulping op haar oorlel. Verder droeg ze haar zwarte haar in een staart, heeft ze een blanke huidskleur en ze is tussen de 20 en 25 jaar oud. Op het moment van de diefstal droeg ze een sjaal en blauwe jas met bontkraag van Burberry, een lichte spijkerbroek met verfspetters en donkerblauwe sneakers.

Geverfd haar

De andere vrouw heeft lang zwart haar met rode uitgroei. Ze droeg een groene jas met rode bontkraag, een lichte spijkerbroek, een grijs shirt met rood geblokte blouse en donkere sneakers. Over haar handtas droeg ze ook een Burberry sjaal mee. Ze heeft een blanke huidskleur en is tussen de 20 en 25 jaar oud. Mogelijk komen beide vrouwen uit Oost-Europa.

Heeft u iets gezien: Geef dit dan door via telefoonnummer 0800-6070 (gratis) of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis).

Bron: AVROTROS/Opsporing Verzocht

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

Boy Jansen Opperkletsmajoor 2019 19/2
Ken je Heem 17/2
Mooie samenwerking met harmonie EMM 21/2
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief