Fietsfrotten op de kermis in Budel-Schoot
Fietsfrotten op de kermis in Budel-Schoot (Foto: Harm van Leuken)

Fietsfrotten in Budel-Schoot

Fietsfrotten, een activiteit die vrijwel nooit georganiseerd wordt, is na jaren van afwezigheid weer terug. Op de kermis in Budel-Schoot gingen 8 teams de strijd met elkaar aan. 
De bedoeling van fietsfrotten is om met een team van 5 personen, in een kooi met 1 fiets en 1 kliko, gewapend met veiligheidsschoenen, handschoenen en een veiligheidsbril, in maximaal 5 minuten  de fiets met lompe brute kracht, tactiek, samenwerking en veel energie zo in elkaar te frotten dat hij in de kliko kan worden gegooid, waarbij de deksel dicht moet kunnen. 
Het team dat de fiets het snelst in de kliko heeft zitten wint de hoofdprijs van maar liefst 100 consumptiebonnen, goed om een avond lekker door te zakken! 


De bedoeling was om er een dorpsactiviteit van te maken waarbij de mannen en vrouwen uit het dorp het tegen elkaar op gingen nemen, maar er was veel animo en ook uit andere dorpskernen kwamen aanmeldingen binnen. 
Dagbesteding en maatwerktraject organisatie Kr8tig sponsorde een 20 tal oude afgeschreven fietsen die rijp waren voor de sloop en die nu op een duurzame manier als hoopje schroot afgevoerd kunnen worden. 

Het bleef uiteindelijk niet bij een Cranendoncks Kampioenschap, want voor zover wij hebben onderzocht is er in Nederland en zelfs op de wereld nog nooit zo'n snelle tijd neer gezet als het winnende team in Budel Schoot. 
Het team van 5 man sterk dat zich de pakkendragers hadden genoemd wist in de finale de andere 4 teams te verslaan en een topnotering te halen van nog geen 2 minuten! Binnen die tijd hadden de heren, zonder gereedschap, dus puur met brute kracht en tactiek, een fiets omgetoverd tot vouwfiets en deze netjes in de kliko zitten. De winnende teamleden waren: Sietse Boetzkes, Brian de Mooij, Jeffrey de Mooij, Fred van Zijl, Bart Noten en Peter Verguld. 

Dat het zo'n groot succes zou worden hadden de organisatoren niet gedacht, maar 1 ding is zeker: dit super gezellige evenement komt volgend jaar weer terug tijdens de Schooter kermis!

De foto's zijn gemaakt door Harm van Leuken.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

Boy Jansen Opperkletsmajoor 2019 19/2
Ken je Heem 17/2
Mooie samenwerking met harmonie EMM 21/2
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief