De kinderen hadden erg veel aandacht voor de lezing over Nepal
De kinderen hadden erg veel aandacht voor de lezing over Nepal (Foto: )

Kinderen helpen kinderen

Spontane actie groep 7 van school de Stapsteen


Annemiek Hompes vertelt:

'Op woensdag 20 juni werd ik uitgenodigd op school De Stapsteen in Maarheeze, om er een lezing over mijn reis van Nepal te geven.

Juffrouw Sokaina en ik hadden elkaar eerder ontmoet en toen ik vertelde van mijn reizen vond zij dat het zo mooi inhaakte op deze tijd. Waar we zoveel vanzelf sprekend vinden en we ons vaak niet bewust zijn wat we wel hebben dan wat we niet hebben. Mooi om daar bij stil te staan ging ik dus 20 juni naar school.

Wat een dag. Wat werd ik ontzettend geraakt door de kinderen. De vragen die ze stelden. De actie's die ze wilden gaan organiseren. Het meedenken. Die dag vertrok ik met een bijzonder gevoel.

De dagen erna kwam ik overal kinderen tegen die in actie waren voor "mij" voor het Namasté event, de Ombir foundation. Van kersen plukken (waar opa voor in de boom moest) en verkopen tot flessen ophalen, stoepen vegen, wafels verkopen en nog véél meer. Iedereen had het er op een of andere manier wel over. En wát hadden de kinderen het goed begrepen waar het over ging. Er was verbinding……….. hoe mooi is dat.

En dan nu 2 weken later mag ik naar school om het eindbedrag van al deze actie's te mogen ontvangen. Jongens wat was ik zenuwachtig. Enorm ontroerd mocht ik een bedrag van €593,92 in ontvangst nemen. Wat kunnen we hier weer veel kindjes mee helpen. Kinderen die andere kinderen helpen die het minder hebben. Ik maak een diepe buiging voor jullie inzet en dank Juffrouw Sokaina voor onze speciale ontmoeting en steun.

Ik zeg: Namasté

Warme groet!'

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

Boy Jansen Opperkletsmajoor 2019 19/2
Ken je Heem 17/2
Mooie samenwerking met harmonie EMM 21/2
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief