Nieuw nummer Aa-kroniek verschenen, vol foto's en verhalen

Ruim tachtig pagina's dik is de zomereditie van de Aa-kroniek, het tijdschrift van Heemkundekring 'De Baronie van Cranendonck', dat voor iedereen verkrijgbaar is via de boekhandel. Hierin deze keer weer vier interessante bijdragen uit diverse hoeken van onze gemeente.


Van Schoot tot Maarheeze
Annie Staals-Jacobi bijt het spits af met een bijdrage over de familie Bloemen van de Molenheide te Soerendonk. Hierin worden de kleurrijke dorpsfiguren Nol en Dris 'de Bloem' in een context geplaatst. In aflevering vier van 'Een wandeling door Budel-Schoot' vervolgt Harrie Jaspers zijn tocht langs de woonhuizen, winkels en het gemeenschapshuis van Schoot. Tinie Vlassak en Theo Martens starten in dit nummer een reeks over de smederijen die Budel vroeger kende. In deze eerste aflevering gaat het daarbij om de familie van 'smeed' Rooijakkers. Tenslotte besluit Jac. Biemans met het tweede en laatste deel de artikelen over het klooster en de Mariaschool te Maarheeze. Hierbij komt ook het levensverhaal van zuster Johanna Fiddelaers uit Maarheeze aan bod.

Onbekende foto's
Ook dit nummer is weer ruim voorzien van vele tientallen niet eerder gepubliceerde afbeeldingen. Een exemplaar van de Aa-kroniek kunt u, zolang de voorraad strekt, verkrijgen voor € 3,50 bij de boekhandels in Budel en Maarheeze en de VVV aan de Markt in Budel.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

Boy Jansen Opperkletsmajoor 2019 19/2
Ken je Heem 17/2
Mooie samenwerking met harmonie EMM 21/2
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief