Foto:

Lekker eten, drinken en vooral genieten

Genieten van bourgondisch lekkers en heerlijke muziek tijdens Bourgondisch Cranendonck


SOERENDONK - Komend weekend is het weer tijd voor Bourgondisch Cranendonck: een evenement waarbij genieten voorop staat. Het Soeriks Muziek Gezelschap organiseert dit voor de derde keer op rij op het terrein van kasteeltje Cranendonck.

Door: Desiree Pennings

Optredens van (jeugd)harmonieën, lekkere drankjes en bourgondisch eten: het staat allemaal centraal tijdens Bourgondisch Cranendonck. Gedurende het evenement, van 12.00 tot 19.00 uur, laten steeds andere harmonieën en muziekgroepen muziek horen. Bovendien komen nóg meer brouwerijen uit de regio hun bieren presenteren dan tijdens de vorige edities. U kunt ze allemaal proeven en bepalen welke u het lekkerst vindt.

Wijnen van over de hele wereld

Bent u meer een wijndrinker? Geen probleem. Er is een grote keuze uit verschillende wijnen van over de hele wereld. En mocht u niet van bier en wijn houden, dan kunt u ook nog terecht bij theeplantage Het Zuyderblad uit Soerendonk.

Terwijl de volwassen genieten van al het lekkers, de muziek en (hopelijk) het mooie weer, kunnen de kinderen zich vermaken op het springkussen, met schminken en ander vermaak.

Meer regionale brouwerijen

'Dit jaar is Bourgondisch Cranendonck wat groter opgezet dan de voorgaande jaren', vertelt Carlijn Leijssen van het Soeriks Muziek Gezelschap. 'Er komen meer brouwerijen en eetkramen. Bovendien krijgen bezoekers voortaan een glas mee onder borg.'

De vorige edities ontlokten al jubelende reacties uit en Carlijn verwacht dat ook dit jaar weer een mooie editie gaat worden. 'Bourgondisch Cranendonck is heel nieuw in de omgeving. Dergelijke evenementen worden wel op grotere schaal gehouden in steden, maar hier op het platteland is het wat toegankelijker. En inmiddels is het een jaarlijks terugkerend evenement geworden.'

Meer informatie

Bourgondisch Cranendonck vindt zondag 8 juli plaats op het terrein van kasteeltje Cranendonck van 12.00 tot 19.00 uur. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie over de deelnemende harmonieën, brouwerijen en lokale ondernemers op de website www.soeriksmuziekgezelschap.nl en de facebookpagina's van Bourgondisch Cranendonck en het Soeriks Muziek Gezelschap.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

Boy Jansen Opperkletsmajoor 2019 19/2
Ken je Heem 17/2
Mooie samenwerking met harmonie EMM 21/2
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief