De nummers uit de musical Sister-act vormden het komische hoogtepunt.
De nummers uit de musical Sister-act vormden het komische hoogtepunt. (Foto: Picasa)

Geslaagd jubileum Budels Gemengd Koor

Was u erbij dit weekend of heeft u het jubileumconcert van het Budels Gemengd Koor gemist? Dat was dan heel jammer, want als u elders moest zijn, dan heeft u écht iets gemist. Zaterdagavond en zondagmiddag heeft B.G.K. flink uitgepakt met haar jubileumconcert vanwege het 60-jarig bestaan van het koor.


Voor de leden was het een muzikaal weekend met een gouden randje: alles klopte namelijk. Er werd begonnen met een flinke portie zenuwen: zijn we er wel klaar voor, is er wel overal aan gedacht, klopt de aankleding van de zaal in de "vermaledijde Borgh midden in een verbouwing", kloppen de noten, is de choreografie wel goed genoeg afgestemd, hoe mixt het koor met de solisten, enz. enz. Er komt zóveel bij kijken!

Maar wat een genot als het dan zaterdagavond is en de puzzel valt in elkaar! De eerste noten klinken: "Welkom vandaag hier in de Borgh, B.G.K. staat voor u klaar hier op de planken, solisten en Bigband staan paraat en verwennen u nu met de jaren-60 klanken. Gospel en musical en country en ook nostalgie van Holland en de Rock en Roll, t' Is voor ons een feest, we zetten nu ons beste beentje voor, ja 60 jaar zingen wij in koor".

Natuurlijk waren er links en rechts verbeterpuntjes, maar evengoed: B.G.K. bewees weer eens van alle markten thuis te zijn met de uitvoering van de verschillende muziekstijlen uit haar openingslied. De nummers uit de musical Sister-act vormden daarbij een vrolijk en komisch hoogtepunt.

De solisten Sandra Hultink, Ellen Zimmer en Lot Engelen, ze zongen de sterren van de hemel! Het combo en Big Band Budel deden er alles aan om jubilerend B.G.K. te begeleiden naar muzikale hoogtepunten. De danseressen van Dance-vision zetten letterlijk hun beste beentjes voor o.l.v. Marléne Maas, die ook als choreografe van B.G.K. haar onmisbare diensten bewees. Maar, ere wie ere toekomt: alle lof voor Hilde Ubben de dirigente, die B.G.K. in zeer korte tijd heeft klaargestoomd om haar 60-jarig jubileum met verve te kunnen vieren. Ook alle mensen "achter de schermen" van licht en geluid, van foto's en video, van HAC en Grenskoerier en Radio/TV Horizon, personeel van de Borgh, maar vooral de onmisbare sponsoren: iedereen die heeft meegewerkt om het jubileumconcert tot een succes te maken, namens het Budels Gemengd Koor hartelijk dank voor de medewerking, in welke vorm dan ook!

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

Boy Jansen Opperkletsmajoor 2019 19/2
Ken je Heem 17/2
Mooie samenwerking met harmonie EMM 21/2
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief