19 sollicitanten voor burgemeesterspost in Cranendonck

De vacature voor de functie van burgemeester van de gemeente Cranendonck heeft 19 sollicitanten opgeleverd. Het kabinet van de commissaris van de Koning heeft de gemeente Cranendonck hierover geïnformeerd. Belangstellenden konden tot 2 mei reageren.


De groep van 19 sollicitanten bestaat ui 4 vrouwen en 15 mannen. Van deze kandidaten hebben op dit moment 11 personen een functie als (oud-)burgemeester, wethouder of een andere politieke of overheidsachtergrond. 8 personen hebben op dit moment een baan in de particuliere of vrije sector.


De komende periode gaat de commissaris van de Koning met iedere kandidaat een kennismakingsgesprek voeren. Na de zomervakantie start de vertrouwenscommissie de sollicitatiegesprekken en doet een voordracht van 2 kandidaten aan de gemeenteraad. De planning is om eind september of begin oktober de voordracht te kunnen doen voor de nieuw te benoemen burgemeester. De raad kiest uiteindelijk de kandidaat van zijn voorkeur.


De installatie kan dan, na benoeming door de Koning, plaatsvinden eind oktober of begin november 2018.


De vertrouwenscommissie voor de selectie van de nieuwe burgemeester voor de gemeente Cranendonck bestaat uit 5 raadsleden, 1 wethouder, de gemeentesecretaris en de griffier. De werkzaamheden van de vertrouwenscommissie vinden plaats onder strikte geheimhouding.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

C.V. De Jeugdbuk bestaat 22 jaar 17/1
Kinderen en ongehuwd zijn 1 11/1
Wandelen in clubverband: iets voor jou? 2 11/1
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief