Foto: Hammie

Zonovergoten Smokkelevent

Zondag 6 mei was het koopzondag in het centrum van Budel en werd het Smokkelevent gehouden, een dag voor jong en oud met een knipoog naar het smokkelen van vroeger. Het was stralend weer en het evenement trok ook dit jaar weer een groot aantal bezoekers.


De terrassen waren goed gevuld en voor iedereen was er wel wat te doen. Kinderanimatie zoals springkussens, schminken, klimtoestellen van de Budelse scouting, attracties en oud Hollandse spelen onder begeleiding van Kindervakantiewerk Budel maar ook voor de volwassenen was er van alles te zien.

Diverse oude ambachten werden getoond zoals rietvlechten, pottenbakken, schilderen, sieraden maken, mosterd en jam maken, smeden, orgel spelen en stroopwafels maken. Men kon zich vergapen aan klassieke auto's, tractoren en ander smokkelwaar. Ook een rondrit door Budel maken met de Smokkel Express behoorde tot de mogelijkheden. Harmonie EMM en de Coconblazers brachten de oude liederen ten gehore en het smokkelmuseum was geopend. Kortom, een zonnige koopzondag waar van alles te beleven was voor jong en oud!

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

C.V. De Jeugdbuk bestaat 22 jaar 17/1
Kinderen en ongehuwd zijn 1 11/1
Wandelen in clubverband: iets voor jou? 2 11/1
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief