Pien en beweegvrijwilligers bij de beweegroute
Pien en beweegvrijwilligers bij de beweegroute (Foto: )

Beweegroute bij Marishof; Samen in beweging; plezier verzekerd!

Beweging is belangrijk voor ouderen. Het draagt bij aan een betere gezondheid, coördinatie, spierkracht en een langer uithoudingsvermogen. Ook zorgt voldoende beweging voor het fit houden van de hersenen. Hierdoor blijven ouderen langer zelfstandig. Stichting Land van Horne promoot dan ook een actieve leefstijl. Bij zorgcentrum Marishof is vanaf 15 mei de actieve beweegroute Beweeg & Beleef te vinden in de gangen.Pien de Swart is beweegcoach binnen Land van Horne. Zij is enthousiast over de nieuwe beweegroute. Ze legt uit: "Wie de route volgt, komt verschillende oefeningen tegen. Laagdrempelige oefeningen zoals het opheffen van de knieën of het lopen van een slalom. Het leuke is dat iedereen deze oefeningen samen met de cliënten kan doen… Medewerkers, mantelzorgers, kleinkinderen én vrijwilligers. Iedereen! Enne, plezier verzekerd!"


Bewegen is noodzakelijk. Maar eerlijk is eerlijk: samen bewegen is veel leuker en gezelliger. Daarom zijn er vrijwilligers die cliënten helpen bij de beweegroute. Eén van de vrijwilligers vertelt: "Als beweegvrijwilliger leer ik de cliënten écht kennen en zie ik dat beweging hen goed doet. Dat is bijzonder. Bovendien heb ik het samen met mijn collega-vrijwilligers erg gezellig."


Misschien wilt u ook wel beweegvrijwilliger worden bij Marishof? Wij kunnen uw hulp goed gebruiken. Dus bel ons vandaag nog om een afspraak te plannen. U kunt contact opnemen met Nathalie Schuurman, coördinator vrijwilligerswerk. U kunt haar mailen op n.schuurman@landvanhorne.nl of bellen: 06-12988717.


Bent u senior en heeft u vragen op het gebied van beweging? Beweegcoach Pien de Swart denkt graag met u mee als het gaat om een passend beweegaanbod. Ook is zij contactpersoon bij Uniek Sporten Zuid-Brabant, het loket voor aangepaste sporten in de regio Eindhoven. Pien is te bereiken via pcp.deswart@landvanhorne of via 06-18301904.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

C.V. De Jeugdbuk bestaat 22 jaar 17/1
Kinderen en ongehuwd zijn 1 11/1
Wandelen in clubverband: iets voor jou? 2 11/1
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief