Tijdens een feestelijk middag werd de Brink opnieuw aangeplant
Tijdens een feestelijk middag werd de Brink opnieuw aangeplant

Nieuwe aanplant op de Brink, dankzij de wensboom

Het was Mientje van Oosterhout al lang een doorn in het oog: de kale grasvlakte met bestrate paden op de Brink. Enkel in het voorjaar was er een paar weken wat kleur dankzij de narcisjes, maar voor de rest: een saaie, kale vlakte, waar zelfs het gras niet wilde groeien.

Daarom had zij in de wensboom haar wens opgehangen: wat bloemetjes op de Brink om het geheel wat op te vrolijken. Dat zou voor alle bewoners van de Brinkhorst, Marishof en de Brink een veel mooier uitzicht geven.

En natuurlijk had Marina Bukkems hier wel oren naar. Er werd contact gelegd met de gemeente Cranendonck en met Jack van Haperen van hoveniersbedrijf Forma Verde. Er werd een plan gemaakt en op donderdagmiddag 3 mei was het dan zover: ruim 600 vaste planten werden geplant in drie grote perken, die door de Gemeente helemaal voorbereid waren met compost en goede grond.

De sociaal makelaar zelf, samen met vrijwilligers en enkele bewoners van de Brinkhorst, ging op de knieën en groef gaatjes om de plantjes stevig in te zetten. Jack van Haperen met zijn hoveniers Sander en Guus zorgden ervoor dat het professioneel gebeurde.

Er was koffie en thee, geschonken door Marishof, met iets lekkers voor alle belangstellenden. Het was een feestelijke middag waarbij het zonnetje ook nog eens meewerkte. Mientje van Oosterhout was in haar nopjes.

De plantjes zijn nu nog klein en moeten nog goed gaan groeien en bloeien, maar dat zal wel goed komen want Jos Heesakkers, een van de bewoners van de Brinkhorst, heeft de taak op zich genomen, de plantjes van voldoende water te voorzien.


Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

C.V. De Jeugdbuk bestaat 22 jaar 17/1
Kinderen en ongehuwd zijn 1 11/1
Wandelen in clubverband: iets voor jou? 2 11/1
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief