Beeldentuin van het BCB

Een van de kunstwerken van Second Life
Een van de kunstwerken van Second Life (Foto: Picasa)

Op 10, 11, 12 en 13 mei, het Hemelvaartweekend, verzorgt het Beeldhouwers Collectief Buulderberg (BCB) een beeldentuin 'Second life' in de schitterende tuin van Omère en Trudy Voshaart aan de Berg 7 te Budel. De openingstijden zijn dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.Het BCB is een groepje mensen met een gezamenlijke passie: beeldhouwen. Maar ze hebben nog iets gemeen: ze zijn allemaal met pensioen.

In 2012 hebben ze de naam 'Second Life' gegeven aan hun beeldentuin. Ze handhaven dat, omdat de redenen daarvoor ook nog steeds gelden: na hun werkzame leven zijn ze allemaal in een tweede fase gekomen, die ze voor een belangrijk deel en met veel plezier invullen met beeldhouwen. Eén dag in de week werken de 'hakkers' ook echt samen op hun 'hakplek' op de 'Buulderberg', in de tuin van Ton en Wilma Teeuwen. Heel veel dank daarvoor. Het is toch een beetje 'hun Paradijsje'!.


Voor de keuze van de naam 'Second Life' speelde nog een tweede gedachte: ze geven aan de materie, waar ze mee werken, vaak een tweede bestemming, een tweede leven. Een steen die miljoenen jaren een deel van een rotspartij geweest is, wordt onder hun handen een beeld: een figuur of een kopje of een abstract beeld. Een boom, die aan het einde van zijn levensduur is, wordt gerooid en soms maken zij daar dan weer een beeld van.

De resultaten van hun werk willen ze graag weer een keer laten zien aan iedereen, die deze beeldentuin bezoekt. Er worden voornamelijk nieuwe beelden getoond; de meeste werken zijn ook te koop. Er is een grote diversiteit te bewonderen, zowel in materialen als in stijlen. De kunstenaars zullen vrijwel altijd aanwezig zijn en zullen u met plezier iets meer over hun creaties vertellen, als u dat wenselijk of plezierig vindt.


U kunt van de beelden en de entourage genieten onder het genot van een drankje, als u dat wenst. U bent van harte welkom en de exposanten wensen u evenveel plezier met het bekijken van hun werken als zijzelf beleefd hebben aan het maken ervan.

De deelnemers aan deze beeldentuin zijn: Piet Neijssen, Herman Nouwen, Jan Salmans en Rein de Werdt.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

C.V. De Jeugdbuk bestaat 22 jaar 17/1
Kinderen en ongehuwd zijn 1 11/1
Wandelen in clubverband: iets voor jou? 2 11/1
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief