Teun Ras vertelt speciaal voor liefhebbers van taal en geschiedenis
Teun Ras vertelt speciaal voor liefhebbers van taal en geschiedenis (Foto: DeMeus)

De dood of de gladiolen

Lezing over Octavianus, Marcus Antonius en Cleopatra


Neerlandicus Teun Ras houdt in Budel en in Budel-Dorplein zijn voordracht over een dramatische episode uit de Klassieke Romeinse geschiedenis. Op zaterdag 12 mei is 'De dood of de gladiolen' om 20.00 uur te beluisteren in het Protestants Kerkje, in de theaterzaal van de Cantine in Budel-Dorplein vindt de lezing om 15.00 uur plaats op zondag 17 juni. Een lezing speciaal bedoeld voor liefhebbers van taal en geschiedenis.

Maar liefst anderhalf jaar is Teun bezig geweest voor zijn lezing de 'Dood of de gladiolen'. De oud-leraar Nederlands vertelt dat er veel onderzoek vooraf ging van het verhaal over Octavianus, Marcus Antonius en Cleopatra.

"De lezing gaat over een aaneenschakeling van kantelpunten uit de geschiedenis. Het bevat politieke, literaire, sociale en individuele aspecten. Het taalgebruik wat ik hanteer is filmisch en van populair wetenschappelijk niveau."

Naast moeite bespaarde Teun ook geen kosten, dat bewijst ook de prachtige flyer in Romeinse stijl die de Gastelnaar speciaal heeft laten drukken in Amsterdam.


De entree bedraagt 5 euro. Voor de lezing in Budel is dat inclusief een drankje zoals een glas wijn voor in de pauze.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

C.V. De Jeugdbuk bestaat 22 jaar 17/1
Kinderen en ongehuwd zijn 1 11/1
Wandelen in clubverband: iets voor jou? 2 11/1
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief