Berry Knapen vertelt als Toos van Bokhoven over de midlife-crisis van haar man
Berry Knapen vertelt als Toos van Bokhoven over de midlife-crisis van haar man (Foto: )

Vrouwkes Oonlie: 'Nieuwe dames, nieuwe wetten'

Vorig jaar werd na 12 jaar afwezigheid weer leven geblazen in de 'Soir Féminin': een theateravond in De Smeltkroes, waarbij alleen dames welkom waren. En met succes! Reden genoeg om ook in 2018 deze avond weer te organiseren! Ditmaal onder leiding van Pittig van Smaak: een spiksplinternieuw nieuw team dames, dat blijkens de nieuwe Vrouwkes Oonlie ondertitel 'Nieuwe dames, nieuwe wetten' van plan is er géén gras over te laten groeien…


Op zaterdag 12 mei is dit team, bestaande uit Bertie Bierings, Millanie Janssen, Eline van Mensvoort, Natasja Ras en Agnes Verbruggen, de rode draad in een avond vol humor, theater, muziek en dans, waarbij de heren thuis mogen, nee móeten blijven. In samenwerking met CV de Muuzevangers en De Smeltkroes zal een keur aan regionale artiesten garant staan voor een avond vol topamusement voor 'vrouwkes oonlie'.

Het spits wordt afgebeten door de Heezer theatergroep Zes Kir Nix, die staat voor 'visueel, fysiek, bizar, humoristisch en meeslepend spektakel', aldus hun eigen website.

Een viertal solisten zal te bewonderen zijn met een eigen one-(wo)man-act. Eén van hen is Berry Knapen (8-voudig Brabants kampioen Tonpraten), die als Toos van Bokhoven vertelt over de midlife-crisis van haar man Harrie. We maken ook kennis met draaideur-crimineel Johnny, die weliswaar zijn verleden zegt te hebben afgesloten, maar waarbij je toch geadviseerd wordt voor de zekerheid de hand op de beurs te houden. Christel van den Dungen uit Tilburg laat zien wat ze als 'Opperleuterèr van Kruikenstad' in haar vrouwelijke mars heeft, en Toos Tupperdoos is de Vlaamse tegenhanger van de vorige jaar bij Vrouwkes Oonlie aanwezige Tiny Tupperware; zij deelt met het publiek haar visie op de bekende plastieke dooskes.

Voor de muzikale noot op deze avond zorgt het Van Binsbergen Trio. Tot slot is er nog een surprise act: 'stoer, spannend en prikkelend entertainment' – en wat dat dan precies in gaat houden moet je zelf gaan zien.

Kaartjes á € 12,50 zijn nog verkrijgbaar via de voornoemde site of bij BL3ND, Smits van Oyenlaan 1 in Maarheeze. De avond start om 20:30 u in De Smeltkroes (Kijkakkers 1, Maarheeze), de zaal is open vanaf 20:00 u. Na afloop van de theatervoorstelling is er aansluitend een gratis toegankelijke afterparty.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

C.V. De Jeugdbuk bestaat 22 jaar 17/1
Kinderen en ongehuwd zijn 1 11/1
Wandelen in clubverband: iets voor jou? 2 11/1
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief