Traditioneel op 2e Pinksterdag Cranendonck op de fiets
Traditioneel op 2e Pinksterdag Cranendonck op de fiets (Foto: )

Gezinsfietstocht Cranendonck op de fiets

Op maandag 21 mei 2018, 2e Pinksterdag organiseert T.W.C. De Spurters uit Budel de vijftiende editie van de gezinsfietstocht 'Cranendonck op de fiets'.


Ook dit jaar zijn zij er in geslaagd om voor de deelnemers weer geheel andere routes uit te zetten dan voorgaande jaren. Dit jaar ligt de nadruk vooral op fietsen door bos, heide- en weidegebieden. De volledig uitgepijlde routes voeren de deelnemers over rustige wegen en goed berijdbare fietspaden, door de gemeenten Cranendonck, Hamont-Achel, Bocholt, Leudal en Weert.

U fietst door prachtige natuurgebieden gelegen in het Kempen-Broek. Aan de zuidkant van de Zuid-Willemsvaart passeert u o.a. de Kempen, de Kruispeel en de Ijzerenman. Op de langere afstanden fiets u via het Laurabos naar het Wijffelterbroek met prachtige moerassen en weilanden waar ook de grote grazers, Schotse hooglander en Tauros, te zien zijn. Via de Tungelerwallen fiets u dan richting de Ijzerenman en via de Weerter- en Budelerbergen naar het start-en eindpunt café- zaal de Bellevue in Budel.


De routes zijn vooral geschikt voor de gewone of elektrische fiets om vooral rustig te fietsen en van de natuur te genieten. Iedereen kan hieraan deelnemen, jong en oud, alleen of met het hele gezin of gezellig met vrienden en kennissen. Er kan gekozen worden uit de afstanden van circa 30, 45 of 60 kilometer. Ongeveer halfweg de routes is er een verzorgingspost, waar aan de deelnemers gratis versnaperingen worden aangeboden. Maar natuurlijk kan men ook op eigen gelegenheid een of meerdere pauzes inlassen op een terrasje aan de routes of zomaar op een rustbank onderweg.

Mocht u ook vinden dat deze tocht ieder jaar weer moet plaats vinden, help dan door deel te nemen aan de Rabobank Clubkas Campagne. Als u lid bent van Rabobank Weerterland en Cranendonck kunt tussen 8 mei en 24 mei 5 stemmen uitbrengen op u favoriete doel of vereniging. Laat dan T.W.C. de Spurters een van uw favoriete verenigingen zijn. Alvast bedankt.


Inschrijven en starten Cranendonck op de fiets kan tussen 10.00 – 14.00 uur bij Café Zaal De Bellevue, Maarheezerweg 1 te Budel. De kosten bedragen €3,50 per persoon (kinderen tot 16 jaar gratis).

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

C.V. De Jeugdbuk bestaat 22 jaar 17/1
Kinderen en ongehuwd zijn 1 11/1
Wandelen in clubverband: iets voor jou? 2 11/1
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief