Foto: DeMeus

Vijf Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

Mevrouw Broers-van Mierlo uit Soerendonk is op haar respectabele leeftijd van 81 jaar nog steeds actief voor haar medemensen in de omgeving. Al meer dan dertig jaar is ze vrijwilliger bij maaltijdservice ZuidZorg als bezorger van maaltijden aan mensen die niet meer zelf kunnen koken. Sinds 1999 is ze ook actief bij Zorgcentrum Mariënburght in Budel (Land van Horne), waar ze zich tevens bekommert om de maaltijden. Ze verzorgt er de middagmaaltijd voor bewoners van het zorgcentrum. Tenslotte zorgde mevrouw Broers-Van Mierlo jarenlang voor haar zus, die een beperking heeft. Ze staat altijd klaar voor de mensen om haar heen.


Harry Vorst (78) heeft tot zijn pensionering gewerkt als personeelsmanager bij Atos Origin. Daarnaast was hij zeer betrokken bij verschillende initiatieven in Cranendonck. Zo was hij lid van de ouderraad van de St. Jozefschool in Maarheeze. Na het sluiten van deze school jaren later werd hij bestuurslid van de stichting die de voormalige school wilde renoveren en omvormen tot ontmoetingsplaats. Onze school, een multifunctioneel maatschappelijk ontmoetingspunt, is sinds 2017 een feit. Daarnaast zet de heer Vorst zich al bijna dertig jaar in voor Stichting Vluchtelingenwerk Cranendonck, als secretaris en vrijwilliger. Sinds 1992 vervult hij de rol van secretaris in het zangkoor Kempengalm in Maarheeze. Tenslotte was hij voorzitter van Stichting Station Maarheeze, die zich met succes inzette voor de komst van een treinstation in Maarheeze.Sinds 2008 is Johan Verrest (68) penningmeester van Stichting Hematon (voorheen Lymfklierkankervereniging Nederland). Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de fusie van vier patiëntenorganisaties tot één landelijke stichting, Stichting Hematon. Bovendien organiseert hij regiobijeenkomsten voor patiënten. Daarnaast is hij bijna tien jaar in verschillende functies actief geweest bij Onderwijsstichting St. Gertrudis in Maarheeze. De heer Verrest is liefhebber van de muziek van componist en pianist Franz Liszt. Hij is penningmeester van Stichting Franz Liszt Kring in Maarheeze die festivals, concerten en lezingen in het hele land organiseert. Tenslotte is de heer Verrest voorzitter en penningmeester van de Vereniging van Eigenaren van Urban Villa II in Grave en was hij in 2016 waarnemend penningmeester van patiëntenorganisatie Longkanker Nederland.


Met haar 80 jaar zit Annie Maas-Strick zeker niet stil. In 1990 begon ze met vrijwilligerswerk en dat doet ze nog steeds met veel plezier en inzet. Ze is vrijwilliger bij het zwembad de IJzeren Man in Weert. Daar is ze gastvrouw en organiseert ze verschillende activiteiten. Ook is mevrouw Maas-Strick vrijwilliger bij zorginstelling Land van Horne. Al jaren ondersteunt ze op verschillende manieren de kerkdiensten. Ook helpt ze bij de wekelijkse welfaremiddag en het jaarlijkse evenement wielerronde Mijl van Mares in Maarheeze.


Franz Twardy (75) was jaren werkzaam bij Philips in Maarheeze. Sport is een belangrijke rode draad in zijn leven. Hij was zo'n vijftien jaar actief voor voetbalclub SV Budel. Hij was voorzitter en secretaris, maar trainde ook de jeugd en hielp mee met verschillende activiteiten. Later werd hij actief in de tafeltennis, voor de vereniging Budilia in Budel. Vanaf 1990 zet de heer Twardy zich in voor het sporten voor mensen met een beperking. Eerst als (assistent)bondscoach Tafeltennis bij de Nederlandse Bond voor Aangepast sporten (Nebas). In die periode begeleidde hij sporters bij drie paralympische spelen en bij de Europese Kampioenschappen. Later werd de heer Twardy vrijwilliger voor de Stichting Promotie gehandicaptensport (SPGN). Momenteel is hij nog steeds actief voor de tafeltennissport bij de National Table Tennis Federation Para Table Tennis. Tenslotte wordt ook de eigen gemeente niet vergeten. De heer Twardy is bestuurslid en penningmeester van de Seniorenvereniging Budel en geeft in Maarheeze computerlessen aan senioren.

Foto's: DeMeus


Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

C.V. De Jeugdbuk bestaat 22 jaar 17/1
Kinderen en ongehuwd zijn 1 11/1
Wandelen in clubverband: iets voor jou? 2 11/1
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief