Fem van Leeuwen
Fem van Leeuwen (Foto: )

sv Budel op weg naar periodetitel

sv Budel heeft zondagmiddag in de inhaalwedstrijd tegen MVC'19 een grote stap gezet richting de 2e periodetitel in de 3e klasse C. Door een 2-0 overwinning op de directe concurrent uit Maasbree en een nederlaag van IVO bij Ysselsteyn staat sv Budel nu drie punten voor op MVC'19 met een positief doelpuntsaldo van acht doelpunten. sv Budel kwam voor de rust op voorsprong door Dennis Verstraeten en na rust wist de ingevallen Luc Nouwen de wedstrijd in het slot te gooien.


Opnieuw kon trainer William Hoeymans beschikken over dezelfde basiself als in de afgelopen weken. Bij de wedstrijdselectie was Thomas Beerten teruggekeerd van een blessure en Luc Nouwen begon als topscorer ook nog altijd op de bank.

sv Budel en MVC'19 stonden allebei op gelijke hoogte in de stand om de 2e periode. IVO stond hier slechts een punt achter en Mierlo Hout doet in deze periode niet mee omdat ze de eerste periode al hadden gewonnen. sv Budel liet meteen zien dat ze graag aanspraak wilde maken op deze prijs en na enkele speldenprikjes kwam sv Budel na ruim een half uur spelen op voorsprong. Op aangeven van Steef Vasen wist Dennis Verstraeten te scoren. In de laatste vier wedstrijden wist Verstraeten tweemaal te scoren en drie doelpunten voor te bereiden.

Na rust was sv Budel opnieuw de bovenliggende partij. De bezoekers uit Maasbree kwamen niet in de buurt van het doel van Dennis van Gils en sv Budel wist met enkele goede aanvallen bijna een tweede treffer te maken. Uiteindelijk wist sv Budel tien minuten voor tijd de bevrijdende tweede treffer te maken. Via een vrije trap van Roy Claassen wist Luc Nouwen koelbloedig af te ronden: 2-0.

sv Budel speelt volgende week zaterdag de derby tegen Maarheeze. De wedstrijd start om 19.00 uur op het sportpark van sv Budel. Daarna speelt sv Budel op Hemelvaartsdag opnieuw een inhaalwedstrijd op eigen veld. Mocht sv Budel in de wedstrijd tegen Ysselsteyn minimaal gelijk te spelen, dan weet sv Budel zich te verzekeren van de 2e periode en mag het gaan deelnemen aan de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. De wedstrijd op 10 mei 2018 begint om 14.30 uur.

Pupil van de Week
Bij de derby sv Budel – Maarheeze is Fem van Leeuwen Pupil van de Week. Fem is 11 jaar en zit in groep 7 van Basisschool de Boogurt in Budel. Fem speelt bij sv Budel in de MO11-1 en speelt daar het liefst aan de linkerkant van het veld. Linksachter of linksmidden maakt haar niet uit. Naast sv Budel is Fem fan van PSV en haar favoriete voetballers zijn Lieke Martens en Hirving Lozano. Bij sv Budel is Fem fan van haar vader Rob, die nog altijd actief is bij de 35+ voetballers op vrijdagavond. Naast voetballen vindt Fem het leuk om te turnen en gaat ze soms naar PSV kijken. Fem, we wensen je heel veel plezier als Pupil van de Week en hopelijk breng je sv Budel 1 veel geluk!

Pupil van de Week
Bij de wedstrijd sv Budel – Ysselsteyn is Kes van Hunsel de Pupil van de Week. Kes is 9 jaar, zit in groep 6 van OBS de Triolier en speelt in JO11-2. Kes is sinds kort de keeper van zijn team. Naast sv Budel is Kes fan van PSV en Manchester City. Zijn favoriete spelers bij sv Budel zijn Koen Corsten en Bas van Dooren. Buiten sv Budel is hij fan van Arias, Zoet en De Bruyne. Naast voetballen vindt Kes het leuk om Fortnite te spelen op de Playstation en met vrienden afspreken en met hond Puk spelen. Kes, we wensen je veel plezier als Pupil van de Week en hopelijk breng je sv Budel 1 veel geluk!

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

C.V. De Jeugdbuk bestaat 22 jaar 17/1
Kinderen en ongehuwd zijn 1 11/1
Wandelen in clubverband: iets voor jou? 2 11/1
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief