Logo grenskoerier.nl
  • Alles

Masterclass in Theater de Huiskamer

zaterdag 9 november 14:00 uur

Acht muzikanten met een saxofoon, klarinet of fluit gaan op een laagdrempelige manier van een heuse topper in het jazz- en popgenre horen hoe ze bewuster kunt improviseren?

Deze openbare masterclass wordt verzorgd door de Limburgse saxofonist Werner Janssen, onder begeleiding van het ervaren orkest JazzMinded! Een dringend advies voor muziekliefhebbers: wees er gratis bij!

Die tweede zaterdag van november trappen ze ’s middags om 14.00 uur af. Onder leiding van Werner Janssen gaan zij ieder een muziekstuk uitdiepen met nadruk op de aanpak van een improvisatie.

‘s Avonds om 20:30 uur is het showtime. Werner Janssen en JazzMinded! verzorgen een avondvullend programma met de optredens van de acht deelnemers als rode draad en een collectieve jam als klapstuk.

Naast de 8 deelnemers is de masterclass voor iedereen die geïnteresseerd is gratis toegankelijk!

Over Werner Janssen

De Limburgse saxofonist Werner Janssen woont al jaren in Amsterdam en treedt regelmatig op met het Metropole Orkest. Verder is hij ook bekend als begeleider van Tania Kross en Ellen ten Damme. Als afgestudeerd wiskundig-ingenieur vertaalde Werner de theorie achter het improviseren naar de praktijk. Hij schreef daarover de boeken Bewust improviserenen Improviseren doe je zo! Daarnaast richtte hij ImproCircle op, een reeks van meer dan 100 YouTube-filmpjes over praktische aspecten van het improviseren.

Over JazzMinded!

Sinds 2002 een vaste naam in de Midden-Limburgse jazzscène. Het orkest bestaat uit een mix van ervaren amateur- en professionele muzikanten. Bert Peeters (piano), Jan van Dooren (bas), Patrick Eijdems (drums) en Lennard Gilissen (sax en percussie) maken toegankelijke muzikale improvisaties in verschillende stijlen, met een vleugje latin en pop. In het verleden organiseerde JazzMinded! masterclasses met Erik Vloeimans, Bert Boeren, Martin Verdonk, Shaunette Hildebrand en Lucas van Merwijk.


deel deze activiteit

Locatie

Theater de Huiskamer
Weert
St. Rafaelpad /Wilhelminasingel 10 bVacatures