Logo grenskoerier.nl
  • Alles

Lezing 100 Jaar vrouwenkiesrecht

woensdag 13 november 19:30 uur

Het is dit jaar 100 jaar geleden dat er algemeen kiesrecht werd ingevoerd voor vrouwen. Een belangrijke mijlpaal en hoewel het alweer 100 jaar geleden is, zien we in de politiek nog steeds meer mannen dan vrouwen. Op woensdag 13 november houdt Julia Wouters een lezing over dit thema in De Smederij in Soerendonk onder de titel ‘100 jaar vrouwenkiesrecht in Nederland: verleden, heden en toekomst’. Aansluitend vindt er een gesprek plaats tussen 4 vrouwen die actief zijn in de lokale politiek.

Julia Wouters is strategisch adviseur en publicist. Meer vrouwen in de politiek is een belangrijke drijfveer voor haar. Julia vroeg zich af waarom het aantal vrouwen in de politiek niet toeneemt maar afneemt. Ze ging op zoek naar de antwoorden en schreef er het boek De Zijkant van de Macht over. Ook verschijnt ze regelmatig in actualiteitenprogramma’s om haar visie of mening te geven op ontwikkelingen rondom politiek en vrouwen.

De PvdA afdelingen Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard vinden het belangrijk om aandacht te schenken aan dit onderwerp en hebben Julia Wouters uitgenodigd voor een lezing op woensdag 13 november, vanaf 19.30 uur in De Smederij in Soerendonk (zaal open vanaf 19.00 uur en entree is gratis). Aansluitend gaan vier vrouwen die actief zijn in de lokale politiek met elkaar in gesprek onder leiding van oud wethouder en oud Eerste Kamerlid Mary Fiers uit Eindhoven. Mieke Theus, wethouder (PvdA) in Valkenswaard, Arianne Valkhof-Theuws, raadslid (CDA) in Valkenswaard, Lot Veldkamp (raadslid Lokaal Heeze-Leende) in Heeze-Leende, Marie Beenakkers (raadslid Pro6) in Cranendonck. De avond wordt rond 21.30 afgesloten met een drankje en muziek. [l]


deel deze activiteit

Locatie

De Smederij
Soerendonk
Dorpsstraat 26
6027PG


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Vacatures

Poetszorg

Deurne