Logo grenskoerier.nl
  • Alles
  • (1)
    Muziek

De herfst ontluikt in Kasteeltuinen Arcen tijdens herfstshow ‘Herfstig’!

woensdag 9 oktober 10:00 - 18:00 uur

Foto: PETRA LENSSEN

Arcen - Kasteeltuinen Arcen viert de afsluiting van het tuinseizoen met de herfstshow 'Herfstig!'. Van zaterdag 5 oktober tot en met zondag 3 november 2019 wordt de pracht van de herfst getoond in het bloemen- en plantenpark in Arcen. Duizenden chrysanten, calluna's en andere herfstbloeiers zijn te bewonderen in prachtige bloemkunstwerken.

Kleurenpracht tijdens de herfst

De kleurrijke florale show Herfstig! toont de herfst op zijn mooist. Het kasteel en de tuinen zijn in de meest prachtige herfsttinten gehuld door indrukwekkende kunstwerken van herfstbloemen en -planten. Verdeeld over de vijftiental tuinen die Kasteeltuinen Arcen rijk is, zijn indrukwekkende composities aangeplant die door hun grootte en felle kleuren een geweldig effect hebben. Voor deze objecten worden duizenden chrysanten, heideplanten en andere herfstbloeiers gebruikt. Ook de borders in de tuinen worden aangeplant met een afwisselend assortiment van herfstbloeiers.  De tuinen, zoals de Acertuin met de mooie kleurschakeringen van de Japanse Esdoorns, tonen dat de natuur in de herfst uit zichzelf al prachtig is. 

'Mysteries van de Herfst'

Een team van lokale bloemarrangeurs verzorgt een bijzondere bloemenshow in herfstthema in het eeuwenoude Kasteel Arcen. Het bordes en de ontvangsthal met de imposante trap van het kasteel worden geheel in stijl aangekleed. De tuinen worden thematisch ingericht met verrassende elementen zoals windklankspellen en verhaallijnen zoals Dia de las Muertos in de Groentetuin.

Kinderactiviteiten 

Tijdens Herfstig! kunnen ook de jongste bezoekers van het park naar hartenlust genieten van herfstige activiteiten. In de overdekte Casa Verde kunnen ze tijdens de herfstvakantie en op zondagen meedoen aan gratis kinderactiviteiten waarbij ze al knutselend ontdekken hoe mooi en veelzijdig natuurlijke materialen in de herfst zijn. Verder kunnen zij zich vermaken in de speeltuin, de aaiweide, op de 21-holes midgetgolfbaan of tijdens het volgen van de speurtocht door het park.

Ook in de avonduren kleurenpracht

Herfstig! is van 5 oktober t/m 3 november dagelijks te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur. Bovendien openen deze herfst wederom de poorten van Kasteeltuinen Arcen in de avonduren voor het Lichtkunstfestival Enchanted Gardens. Van 11 t/m 20 oktober zijn lichtkunstobjecten in de tuinen te bewonderen. Bezoekers wandelen een sfeervol uitgelichte route door het gehele park. Tijdens de route komen ze langs negen kunstwerken die elk een prominente plek in de tuinen hebben gekregen.

 Foto: PETRA LENSSEN
Foto: PETRA LENSSEN
Foto: PETRA LENSSEN
Foto: PETRA LENSSEN
Foto: PETRA LENSSEN
Foto: PETRA LENSSEN
Foto: PETRA LENSSEN
deel deze activiteit