Logo grenskoerier.nl
  • Alles

Noord-Korea: de verbeelde werkelijkheid - Lezing door drs. Marc Roth

dinsdag 24 september 20:00 uur

Noord-Korea is het meest gesloten land ter wereld. Toeristen worden er altijd begeleid door twee gidsen en krijgen praktisch alleen te zien waar het land trots op is. “Je komt er in een surrealistische, verbeelde werkelijkheid terecht”, zegt drs. Marc Roth.

Marc Roth organiseert reizen naar o.a. Noord-Korea en heeft het land vaak bezocht. Op dinsdag 24 september om 20.00 uur geeft hij een lezing bij Bibliocenter in Weert. Hij zal vertellen over de geschiedenis en het politieke klimaat, over de samenleving en de mensen in Noord-Korea en laat filmfragmenten en beeldmateriaal zien. De toegang is 5 euro voor leden en 7,50 voor niet-leden.

Reserveer je kaart op www.bibliocenter.nl. Je vindt de bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Noord-Korea en haar waarheid

Bij een bezoek aan Noord-Korea dringt zich steeds de vraag op: wat is waar en wat is de werkelijkheid? Roth kwam voor het eerst in Noord-Korea voor een kunstproject en raakte gefascineerd door het bijna onwerkelijke decor waarin hij terecht kwam. De hoofdstad Pyongyang transformeert zich de laatste jaren tot een socialistische sprookjesstad. De stad laat het decor zien van een verbeelde werkelijkheid die een ideale samenleving wil tonen. “In Noord-Korea weet je nooit zeker of het getoonde 'waar' is. Zekerheden zijn lang niet altijd zo zeker hier”, stelt Roth. Na deze lezing zul je als toehoorder, mogelijk je beeld over dit bijzondere land enigszins moeten bijstellen.


deel deze activiteit

Locatie

Bibliocenter Weert
Weert
Wilhelminasingel 250
6001GV


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Vacatures

Poetszorg

Deurne