Logo grenskoerier.nl
  • Alles

Aardse kwetsbaarheid

zaterdag 18 mei 13:00 - 17:00 uur

Het voorjaar brengt aardse kleuren bij Beeldentemmers aan de Fabrieksstraat 68 in Budel. Maar liefst 3 kunstenaars exposeren van 20 april t/m 19 mei. Naast schilderijen en keramiek binnen in de galerie wordt de tuin opgesierd door Corten-stalen sculpturen. De warme kleur van deze aardse kolossen combineert prachtig met de aardse tinten van het schilderwerk binnen.

Ine Lammers (Kessel-Loo-BE) – schilderijen

Haar werk gaat over seksualiteit, sensualiteit, kwetsbaarheid. Vrouwen staan centraal in haar thematieken , waarbij perfectie een illusie is en schoonheid saai, of eerder: waar rauwheid mooi kan zijn. Rauw zijn haar schilderijen, maar niet in de zin van duister en ruw, maar in de zin van eerlijk, zuiver, ontdaan van al het overbodige. Het is het resultaat van een taboeloos zelfonderzoek.

Lei Hannen (Echt- NL) – keramiek/staal sculpturen

Lei is winnaar van de Cultuurprijs Gemeente Echt-Susteren 2015. Keramiek biedt hem een haast onbegrensde vrijheid in scheppend vermogen. Juist het ontdekken van deze vrijheid is een onmetelijke rijkdom. Ik ervaart de opgelegde natuurlijke wetmatigheden in de keramiek niet als een belasting, maar juist als een metafoor voor de kracht van de elementen met het daarmee afgedwongen respect. De laatste jaren evalueert zijn werk steeds meer in gewaagde materiaal combinaties met bijvoorbeeld staal

Ciel van den Heuvel (Budel-Dorplein – NL) – schilderijen

Na haar opleiding aan het N.I.K.O. in Neerpelt, (B) heeft zij geëxperimenteerd met verschillende technieken en stromingen. De abstracte vorm is daarvan overgebleven. Ze heeft grote bewondering voor: Rothko, De Kooning, Armando, Brands en Tápies. Het gaat er haar niet om iets herkenbaars te maken, maar juist dat wat er in haar herinnering is overgebleven. Kleur is belangrijk. Het maakt vorm en tegelijk compositie en is sfeerbepalend.

Deze expositie is te bezichtigen van 20 april t/m 19 mei bij Artspace en Galerie Beeldentemmers aan de Fabrieksstraat 68 in Budel . Opening zaterdag 20 april om 15.00 uur. Tweede paasdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De galerie is open tijdens lestijden en op vrijdag en zaterdag van 13:00 tot 17:00 uur.

www.beeldentemmers.nlFoto:
Foto:
deel deze activiteit

Vacatures